Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού «24/7», ο Ανδρέας Γιακουμάκης θα δικαστεί στις 4 Μαρτίου, μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, στην οποία φοιτούσε ο Βαγγέλης, που βρέθηκε νεκρός τον Μάρτιο του 2015, έχοντας δεχθεί επί ένα χρόνο βασανιστήρια από συμφοιτητές του.

Μετά την διακοπή της δίκης για την υπόθεση βασανισμού του Β. Γιακουμάκη, την προηγούμενη Παρασκευή, ο πρώην διευθυντής της σχολής αναφέρει πως η οικογένεια του Γιακουμάκη φέρεται να διέκρινε ένα ειρωνικό χαμόγελο εκ μέρους του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει διένεξη ανάμεσα στον πατέρα του αδικοχαμένου φοιτητή και τον ίδιο.

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Ανδρέας Γιακουμάκης κατηγορείται προσβολή της τιμής άλλου με λόγο, από πρόθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης, από πρόθεση, καθώς κατηγορείται πως με τον χτύπησε με τα χέρια στην πλάτη και στον ώμο, προξενώντας ελαφριά σωματική βλάβη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας, τονίζει ότι στον Αν. Γιακουμάκη καταλογίζεται μια φράση που αγνοούσε την ύπαρξη και το νόημά της και πρόσθεσε πως οι γονείς του Βαγγέλη είναι ήπιοι και πολιτισμένοι άνθρωποι που βιώνουν τον πόνο της απώλειας του παιδιού τους.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη για την υπόθεση του βασανισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη έχει διακοπεί για τις 8 Απριλίου.