Το βίντεο με το περιστατικό στο οποίο πρωταγωνιστεί ο 37χρονος Κριστόφ Ντετανζέ είχε αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχε γίνει viral. Ο Ντετανζέ βιντεοσκοπήθηκε να επιτίθεται με γροθιές εναντίον δύο αστυνομικών αναγκάζοντάς τους σε υποχώρηση.

Ένας από αυτούς έπεσε κάτω και παρέμεινε πεσμένος για λίγο ενώ ο Ντετανζέ τον κλωτσούσε, αλλά στη συνέχεια ο αστυνομικός κατάφερε να σηκωθεί και τράπηκε σε φυγή.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές χαρακτήρισαν τον Ντετανζέ ήρωα μετά το περιστατικό που έγινε το σύμβολο της βίαιης φύσης των διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μακρόν.

Ο Ντετανζέ κατάγεται από την πόλη Μασί που βρίσκεται κοντά στο Παρίσι και έχει ύψος 1,92 μ.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των γάλλων πολιτών επιθυμεί τον τερματισμό των κινητοποιήσεων των “Κίτρινων Γιλέκων”.

Περίπου το 56% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για λογαριασμό του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου BFMTV απάντησε ότι επιθυμεί να τερματιστούν οι διαδηλώσεις, σε σχέση με το 45% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στα μέσα Ιανουαρίου. Ωστόσο το 58%των ερωτηθέντων — από 67% που ήταν στα μέσα Ιανουαρίου– απάντησε είτε ότι υποστηρίζει είτε ότι συναισθάνεται τον αγώνα των «Κίτρινων Γιλέκων».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ δήλωσε ότι από την αρχή του κινήματος στις 17 Νοεμβρίου έχουν γίνει 8.400 προσαγωγές, από τις οποίες οι 7.500 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ο Καστανέρ πρόσθεσε ότι σχεδόν 1.300 αστυνομικοί, χωροφύλακες και πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί «από μικρές ομάδες που ωθούνταν από το μίσος».