Ο Κ. Κουκοδήμος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash» ότι σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός, ενδεχομένως να χρειαστεί να επιβάλει τέταρτο μνημόνιο, λόγω του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται η χώρα με τις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη χώρα σε ένα τεράστιο αδιέξοδο. Θεωρώ δηλαδή ότι τον Οκτώβριο αν αναλάβει με το καλό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, ίσως αναγκαστεί να μπει και σε ένα τέταρτο μνημόνιο η κυβέρνηση του Κυριάκου του Μητσοτάκη».

Η τοποθέτηση του προκάλεσε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, που σχολίασε πως «θέλει ο Κυριάκος να κρυφτεί και ο Κουκοδήμος δεν τον αφήνει». Στην ανακοίνωση άσκησαν κριτική στην αντιλαική ατζέντα της ΝΔ και επισήμαναν πως οι προσπάθεια του Κ. Κουκοδήμου να συμμαζέψει τα όσα δήλωσε, αποδεικνύει την πολιτική γελοιότητα της ΝΔ.

«Το μνημόνιο θα υλοποιεί προφανώς τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για ασφαλιστικό Πινοσέτ, επαναφορά του 1 προς 5, αντί του 1 προς 1 που πέτυχε η σημερινή κυβέρνηση για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, επιστροφή στην εργασιακή ζούγκλα, κατάργηση του… ξεπερασμένου οκταώρου, επίθεση στην αμοιβή της εργασίας και άλλα “αναπτυξιακά” μέτρα, υπέρ των λίγων και σε βάρος των πολλών. Το γεγονός ότι ο κ. Κουκοδήμος, μετά από εντολή της Πειραιώς, προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, απλώς επιβεβαιώνει ότι στη ΝΔ οι αντιλαϊκές εμμονές συμβαδίζουν με την πολιτική γελοιότητα».