Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Haaretz, ο Ζαρίφ δήλωσε ότι το Ισραήλ επιδιώκει τον πόλεμο και πως ο τρόπος που ενεργούν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ αυξάνει την προοπτική ενός πολέμου, υπογραμμίζοντας πως καταπατούν το διεθνές δίκαιο.

«Φυσικά και υπάρχει επιδίωξη πολέμου από το Ισραήλ. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και ο κίνδυνος θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος αν συνεχίσετε να κλείνετε τα μάτια σε σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Η συμπεριφορά του Ισραήλ αλλά και των ΗΠΑ βάζουν τον διεθνές δίκαιο στο ράφι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.

Παράλληλα, κάλεσε τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να υπερασπιστούν τα όσα προβλέπονται στη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάνε κόντρα στις ΗΠΑ.  «Ο Instex (ο μηχανισμός) υπολείπεται των δεσμεύσεων από την E3 (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία) για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας. Η Ευρώπη πρέπει να είναι πρόθυμη να βραχεί, αν θέλει να κολυμπήσει κόντρα στο επικίνδυνο ρεύμα της μονομέρειας των ΗΠΑ».

Υπενθυμίζεται ότι ο προ ημερών ο Μπ. Νετανιάχου δήλωσε κατά τη διάρκεια διεθνούς διάσκεψης για τη Μέση Ανατολή, ότι το Ισραήλ επιδιώκει τον πόλεμο με το Ιράν. «Αυτό που είναι σημαντικό σε αυτή τη συνάντηση είναι πως πρόκειται για μια ανοικτή συζήτηση, με αντιπροσώπους ηγετικών αραβικών χωρών, που κάθονται στο ίδιο τραπέζι με το Ισραήλ για να προωθήσουν ένα κοινό συμφέρον, τον πόλεμο με το Ιράν».