Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πήρε δύο σπαστά καταναλωτικά δάνεια από την Attica Bank, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ. βάζοντας ως υποθήκη το σπίτι του, που όμως είνια υποθηκευμένο και για στεγαστικό δάνειο από τη Eurobank, 300.000 ευρώ.

Στην απάντησή του, ο Παύλος Πολάκης επιβεβαιώνει τα στοιχεία του ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας ότι επέλεξε να πάρει δάνειο αντί να χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο του ή από επιχειρηματικά συμφέροντα. Εντύπωση προκαλεί η αναφορά του υπουργού ότι πήρε το δάνειο «για να μπορέσει να επισκευάσει το σπίτι του και να πληρώσει τους λογαριασμούς του» και ότι «από τον Οκτώβρη του 15 αναγκαστικά σταμάτησα, λογω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρούργου -εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλα χρονια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα απο τα σημερινά μου.»

«Εκατό χιλιάδες καταναλωτικό δάνειο δεν παίρναμεούτε πριν την κρίση» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μαστρογεωργίου.

«Υπάρχει άσχημη οσμή σε αυτή την υπόθεση… 100.000 ευρώ καταναλωτικό, τεράστιο δάνειο σε έναν υπουργό. Η τράπεζα πρέπει να δώσει στοιχεία για το εάν έχει δώσει παρεμφερή δάνεια και σε άλλους πολίτες. Αυτή την περίοδο οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια» παρατήρησε στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη, πρέπει να πάρει θέση» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Η απάντηση Πολάκη

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει τοποθετηθεί για την υπόθεση του δανείου του Πολάκη.