Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, επτά βουλευτές των Εργατικών αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κόμμα. Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου των επτά, ο Κρις Λέσλι υποστήριξε πως εντός του κόμματος έχει κυριαρχήσει η γραμμή της σκληροπυρηνικής Αριστεράς.

«Το κόμμα στο οποίο ενταχθήκαμε, κάναμε προεκλογικές καμπάνιες και πιστέψαμε σε αυτό, δεν είναι πλέον το κόμμα των Εργατικών. Έχει κουρσευτεί πλέον από τις πολιτικές της σκληροπυρηνικής αριστεράς. Δεν μπορούμε να πορευτούμε με λογικές του παρελθόντος που λένε ότι  ο κόσμος διαιρείται σε καταπιεστές και καταπιεζόμενους, ταξικούς εχθρούς, όταν στην πραγματικότητα ο σύγχρονος κόσμος είναι πιο πολύπλοκος απ' αυτό».

Όπως αναφέρει το BBC, η Λουσιάνα Μπέργκερ έκανε λόγο για μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση. «Παραιτηθήκαμε από το κόμμα των Εργατικών σήμερα το πρωί, ήταν μια απόφαση δύσκολη για εμάς αλλά αναγκαία. Αντιπροσωπεύουμε διαφορετικές περιοχές της χώρας, έχουμε διαφορετικό υπόβαθρο και προερχόμαστε από διαφορετικές γενιές αλλά όλοι μας (οι επτά αποχωρήσαντες) μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες. Από σήμερα ανήκουμε στους ανεξάρτητους βουλευτές».

Ο Μάικ Γκέιπς επιτέθηκε στον Κόρμπιν για αντισημιτική γραμμή εντός του κόμματος και τη στάση στο θέμα του Brexit. «Είμαι αηδιασμένος από το ότι οι Εργατικοί θεωρούνται πλέον από πολύ κόσμο ως ένα κόμμα ρατσιστικό και αντισημιτικό. Είναι όλο και πιο φανερό ότι η πλειοψηφία εντός του κόμματος υπό την καθοδήγηση του Κόρμπιν δεν επιθυμούν να σταματήσουν το Brexit».

Ο Κόρμπιν απάντησε στους επτά αποχωρήσαντες, τονίζοντας πως οι Εργατικοί έχουν ένα ενιαίο και αξιόπιστο σχέδιο για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για την ευημερία του βρετανικού λαού.

«Είμαι απογοητευμένος από την απόφαση των βουλευτών να αποχωρήσουν και να σταματήσουν να στηρίζουν την πολιτική των Εργατικών που εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπους, όπως φάνηκε και στις τελευταίες εκλογές όπου οι Εργατικοί σημείωσαν τα υψηλότερα ποσοστά τους από το 1945. Κερδίσαμε αυτές τις ψήφους βασιζόμενοι σε ένα πρόγραμμα που βασίζεται στη στήριξη των πολλών και όχι των λίγων, που κάνει λόγο για αναδιανομή του πλούτου και της ισχύος, που προτείνει τη ζωτική χρηματοδότηση στα δημόσια μέσα. Ένα πρόγραμμα που προβλέπει επενδύσεις και ευκαιρίες σε κάθε περιοχή και βάζει εμπόδια στην κλιματική αλλαγή».

Οι επτά βουλευτές των Εργατικών φέρεται πως αποχώρησαν από το κόμμα λόγω της σχεδόν καθολικής αποδοχής των βουλευτών στα σχέδια του Κόρμπιν. Ο Μπράντον Λιούις των Συντηρητικών δήλωσε ότι «το κόμμα των Εργατικών έχει γίνει πλέον το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος έχει αποτύχει στο να κρατήσει μακριά τον αντισημιτικό λόγο, αλλά και στο να μπορέσει η χώρα μας να είναι ασφαλής».