Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο Γ. Στύλιος κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τις προ ημερών δηλώσεις του Κ. Κουκοδήμου, που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο της επιβολής τέταρτου μνημονίου, λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης και το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ για το οποίο έχει δεσμευτεί η χώρα.

«Το δεδομένο είναι ότι είμαστε σε επιτήρηση και πρέπει να έχουμε πλεονάσματα 3,5%. Πριν από 10 ημέρες είχαμε μια δήλωση του κ. Δραγασάκη για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτά τα επιπλέον χρήματα θα τα δώσουν οι Έλληνες πολίτες. Είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση σε συμφωνία με τους δανειστές προσπαθεί να δώσει μια λύση σε σχέση με την πρώτη κατοικία. Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν 5000 πλειστηριασμοί γιατί δεν πάμε καλά στα οικονομικά. Αν λοιπόν αναγκάζεσαι να βγεις στις αγορές με υψηλά επιτόκια 3,5%, πολύ πιθανόν είναι να πας σε 4o Μνημόνιο».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την τοποθέτηση του Κ. Κουκοδήμου, το Μαξίμου είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία τόνιζε πως η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει την αντιλαϊκή της πολιτική.

«Θέλει ο Κυριάκος να κρυφτεί  και ο Κουκοδήμος δεν τον αφήνει. Το μνημόνιο θα υλοποιεί προφανώς τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για ασφαλιστικό Πινοσέτ, επαναφορά του 1 προς 5, αντί του 1 προς 1 που πέτυχε η σημερινή κυβέρνηση για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, επιστροφή στην εργασιακή ζούγκλα, κατάργηση του… ξεπερασμένου οκταώρου, επίθεση στην αμοιβή της εργασίας και άλλα «αναπτυξιακά» μέτρα, υπέρ των λίγων και σε βάρος των πολλών. Το γεγονός ότι ο κ. Κουκοδήμος, μετά από εντολή της Πειραιώς, προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, απλώς επιβεβαιώνει ότι στη ΝΔ οι αντιλαϊκές εμμονές συμβαδίζουν με την πολιτική γελοιότητα», κατέληγε το σχόλιο του Μαξίμου.