«Σας ζητώ να συμμετάσχετε μαζί μου, ως μέρος μιας ιστορικής εκστρατείας λαϊκής βάσης που θα ξεκινήσει με τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους από όλη τη χώρα», έγραψε ο Σάντερς στους υποστηρικτές του, μετά από μία συνέντευξη σε τοπικό ραδιοσταθμό του Βέρμοντ. Ο Σάντερς απολαμβάνει την υποστήριξη μεγάλης μερίδας νέων ψηφοφόρων λόγω των προοδευτικών του ιδεών.

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο Σάντερς, όταν ρωτήθηκε για το τι θα κάνει διαφορετικά σε σχέση με την εκστρατεία του το 2016, απάντησε απλά «θα κερδίσουμε».

 

Ο Σάντερς δεν είχε καταφέρει να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016, το οποίο είχε κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον, εν μέσω όμως καταγγελιών για μεροληψία και εσωτερικό σαμποτα΄ζ από του Δημοκρατικούς, που αποκαλύφθηκε από emails του κόμματος που είχε δημοσιεύσει το Wikileaks. Είχε συγκεντρώσει ωστόσο, με ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται ως σοσιαλιστικό στις ΗΠΑ, την υποστήριξη περίπου 13 εκατ. ψηφοφόρων και συγκέντρωσε περίπου 230 εκατ., τα περισσότερα από μικροδωρεές, για την χρηματοδότηση της καμπάνιας του.