Συνεχίζεται η κόντρα του Π. Πολάκη με τον Γ. Στουρνάρα σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν για το δάνειο του από την Attica Bank. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ευάγγελος Ιωαννίδης, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, όπως είχε ζητήσει και  ο Γ. Στουρνάρας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο υπουργός είχε ηχογραφήσει τη συνομιλία.
 
Η συνομιλία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Documentο, ωστόσο ο Π. Πολάκης ισχυρίζεται πως μετέφερε την κουβέντα από μνήμης, ενώ κάλεσε τον Γ. Στουρνάρα να μην πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και να δηλώσει αν διαψεύδει το περιεχόμενο της συνομιλίας. Τόνισε πως τον χτυπάνε επειδή έχει συμβάλει στις έρευνες των υποθέσεων της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ.


 
Ο Ευ. Ιωαννίδης ζητεί να ερευνηθεί εάν η επίμαχη συνομιλία καταγράφηκε χωρίς συναίνεση και, εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, να εξεταστεί στη συνέχεια το πώς έγινε η διαρροή αυτής σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
 
Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις ότι η καταγραφή της έγινε από τον Π. Πολάκη, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, τα μέλη της οποίας, με βάση το Σύνταγμα, έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνουν επί της ουσίας ενέργειες που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα ή μέλη του Κοινοβουλίου.
 
Σημειώνεται ότι μετά την  έκταση που πήρε η επίθεση του Π. Πολάκη στον Γ. Στουρνάρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιχείρησε να ρίξει τους τόνους. Τόνισε ότι όντως επικοινώνησε με τον επικεφαλής της  ΤτΕ αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον απείλησε και δεν ηχογράφησε τη συνομιλία τους.