Το Σάββατο ο αυτοανακηρυχθέντας πρόεδρος Γκουαϊδό και δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα βρεθούν στα σύνορα Βενεζουέλας – Κολομβίας, προκειμένου να παραλάβουν φάρμακα και τρόφιμα που στέλνουν οι ΗΠΑ. Η κυβέρνηση της χώρας φοβάται ότι οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να εισβάλουν τη χώρα με πρόσχημα την παράδοση τροφίμων και προσπαθώντας να ανακατευτούν με τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που θα μεταφερθούν με λεωφορεία στα σύνορα για να βοηθήσουν στη μεταφορά των πακέτων.

Ο στρατός της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι τέθηκε «σε συναγερμό» για να αποτρέψει οποιαδήποτε παραβίαση των συνόρων της χώρας και την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ ως πρόσθετο μέτρο, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει σε όλα τα πλοία να αποπλεύσουν από τα λιμάνια της χώρας για λόγους ασφαλείας. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έκλεισε τα θαλάσσια σύνορα με τις Ολλανδικές Αντίλλες, στην Καραϊβική, με αφορμή το σχέδιο της αντιπολίτευσης να μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια από τα νησιά αυτά.

Στο μεταξύ η Μαρία Φαρία, εκπρόσωπος του Γκουαϊδό, κατέλαβε την Τετάρτη την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Κόστα Ρίκα μετά από εντολή του και «διορίστηκε» πρέσβειρα. Περίπου 100 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης εμπόδισαν τους αντιπροσώπους της κυβέρνησης Μαδούρο να εισέλθουν στο κτήριο της πρεσβείας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Telesur, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντέλσι Ροντρίγκεζ, κάλεσε τον λαό της Βενεζουέλας να σταθεί ενωμένος μπροστά στην απειλή πραξικοπήματος και τόνισε πως η ανθρωπιστική βοήθεια που θα δοθεί από τις ΗΠΑ το Σάββατο αποτελεί υποκριτική κίνηση, ενώ κάλεσε τις ΗΠΑ να επιστρέψουν όσα έχουν κλέψει από τον λαό της χώρας. «Η καλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια που μπορούν να δώσουν στον λαό της Βενεζουέλας, είναι η επιστροφή των πόρων που έχουν κλέψει».