Σύμφωνα με το Βalkaninsight, οι βουλευτές του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος και του LSI υπέβαλαν την παραίτηση τους, ζητώντας να παραιτηθεί η κυβέρνηση Ράμα και να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, καθώς υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη και έχει τη στήριξη της μαφίας και εγκληματιών. Η κυβέρνηση Ράμα εκλέχθηκε το 2017 και ολοκληρώνει τη θητεία της το 2021.

Ο πρόεδρος των Δημοκρατικών, Λουζλίμ Μπάσα, υπογράμμισε πως ο αλβανικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί τις κλοπές της κυβέρνησης του Ράμα, τον οποίο θα οδηγήσουν ενώπιων της Δικαιοσύνης . «Δεν είμαστε λαός της βίας, αλλά της ελευθερίας και της δημοκρατίας και δεν θα δεχθούμε ποτέ μια κλοπή των ψήφων του λαού και δεκάδων εκατοντάδων εκατομμυρίων από τις τσέπες των Αλβανών. Σήμερα η χώρα δεν έχει νόμιμο κοινοβούλιο. Δεν θα δεχθώ μια συμφωνία με έναν ληστοσυμμορίτη όπως ο Ράμα. Η παραίτηση θα είναι απλώς η αρχή, θα τον οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης όπως του αξίζει».

Η κυβέρνηση Ράμα ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί καθώς διαθέτει 74 έδρες σε σύνολο 140. Σήμερα πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαδήλωση με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, που φώναξαν συνθήματα κατά της διαφθοράς και απαίτησαν την παραίτηση του Ράμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις στην Αλβανία μέσω του Επιτρόπου για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν. «Η σημερινή πορεία διαμαρτυρίας κινήθηκε στο πλαίσιο ελευθερίας των πολιτών να διαμαρτύρονται με δημοκρατικό τρόπο. Ωστόσο, είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο να υιοθετήσει η αντιπολίτευση ρητορική μίσους.

Παράλληλα, η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα κάλεσε «όλους τους συμμετέχοντες στις σημερινές διαδηλώσεις να ασκήσουν ειρηνικά το δικαίωμά τους να διαδηλώσουν και να απορρίψουν τη βία», ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.