Σύμφωνα με καταγγελία του ΚΚΕ, συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ (παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντίστοιχα) και του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν την παρουσία νόθων αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που πραγματοποιείται σήμερα στο ξενοδοχείο «Novotel».

Υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα, καθώς οι άνθρωποί της στα συνδικάτα νομιμοποιούν το όργιο βίας και νοθείας. Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον χώρο δεν έκαναν τίποτα, ακόμα και όταν υπήρξε καταγγελία για την παρουσία οπλοφόρων μπράβων.

Ο Γιώργος Πέρρος του ΠΑΜΕ έκανε λόγο για ακραία προσβολή προς τους εργαζόμενους του κλάδου, που τους «βγαίνει το λάδι» στους χώρους δουλειάς για 300 και 400 ευρώ, ενώ κατήγγειλε επίσης τις συναλλαγές που «δίνουν και παίρνουν» ανάμεσα στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σημερινή πρωτοφανή, ωμή, παρέμβαση της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενων εργατοπατέρων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σε αγαστή συνεργασία εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της εργοδοσίας, που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους, προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν ένα συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους και όταν αυτή η προσπάθεια παρεμποδίστηκε από τους εργαζόμενους, τότε κατέφυγαν στην επιστράτευση ένοπλων μπράβων και ανθρώπων της νύχτας, οι οποίοι και χτύπησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα, όχι μόνο γιατί οι άνθρωποί της στα συνδικάτα νομιμοποιούν το όργιο βίας και νοθείας, αλλά και γιατί αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παρούσες, δεν έκαναν το παραμικρό ακόμη και όταν καταγγέλθηκαν συγκεκριμένα οι οπλοφόροι μπράβοι.

Είναι πλέον υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και των συνδικαλιστών που δεν μπορούν να ανεχθούν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, να παλέψουν για συνδικάτα που θα είναι πραγματικά των εργατών και όχι των εργοδοτών, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ανατροπή αυτής της πολιτικής».