Σύμφωνα με το capital.gr, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του καναδικού εξορυκτικού ομίλου, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων του τετάρτου τριμήνου ανέφερε συγκεκριμένα:

«Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε, εκ νέου, την κατασκευαστική δραστηριότητα στο έργο των Σκουριών, που βρίσκεται σε καθεστώς συντήρησης, εάν δεν εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη αδειοδότηση και εάν δεν αποκατασταθεί η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα θα λάβουν χώρα φέτος, το αργότερο τον Οκτώβριο. Βλέπουμε αυτό σαν εν δυνάμει καταλύτη προκειμένου να βρούμε έναν εποικοδομητικό τρόπο για να προχωρήσουν οι επενδύσεις μας στην Ελλάδα. […] Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι οι εκλογές θα επιφέρουν μία σημαντική αλλαγή όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης της επένδυσης, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε ωσότου, αυτές ολοκληρωθούν».

Σχολιάζοντας την εξώδικη αίτηση της εταιρείας για αποζημίωση 750 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο, ο Μπερνς υποστήριξε ότι «η αίτηση είναι μία προσπάθεια καλής πίστης για την επίλυση του ζητήματος με το ελληνικό Δημόσιο, χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσουμε το δρόμο της διαιτησίας».

Ανέφερε επίσης ότι «η ελληνική πολιτεία δεν έχει ανταποκριθεί στην αίτησή μας και συνεχίζει να μην τηρεί τις συμβατικές υποχρεώσεις της, γεγονός που αντιτίθεται σε προγενέστερες διαβεβαιώσεις ότι θα επιλυθεί το ζήτημα των αδειών στις Σκουριές, σε συνέχεια της θετικής (σ.σ.: για την εταιρεία) απόφασης της διαιτησίας τον Απρίλιο του 2018».