Επίσης, έχουν απορριφθεί 5,5 εκατομμύρια απόπειρες αγοράς εισιτηρίων τραίνου. Πειραματισμοί σε σχέση με αυτό έχουν γίνει από το 2014. Σύμφωνα με τον Independent, αφαιρούνται πόντοι για παραβάσεις που μπορεί να αφορούν ακόμη και το να έχει βγάλει κανείς βόλτα τον σκύλο του χωρίς λουρί, παραπλανητική διαφήμιση ή την ασφάλεια φαρμάκων, αλλά ο αντίστοιχος κρατικός οργανισμός δεν έχει δώσει λεπτομερή στοιχεία στη δημοσιότητα, για τον αριθμό των ατόμων που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα. Στο πρόγραμμα αυτό υπάγονται επίσης εταιρείες, οι οποίες δεν μπορούν να συνάψουν συμφωνίες με το κράτος, να έχουν πρόσβαση σε δάνεια ή να κάνουν εισαγωγές, αν μπουν στη μαύρη λίστα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέχρι την επιβολή αυτών των ποινών, 3,5 εκατομμύρια πολίτες έσπευσαν εθελοντικώς να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, συμπεριλαμβανομένων και 37 ατόμων που πλήρωσαν πρόστιμα 150 εκ. Γουάν, δηλ. 27,5 εκ. ευρώ. Σημαντικά ποσά έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση προκειμένου να βελτιωθούν και να αξιοποιηθούν συστήματα αναγνώρισης προσώπου και δημιουργίας βάσης δεδομένων με δείγμα αίματος.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχει κατακρίνει ως οργουελικό το σύστημα,  λέγοντας ότι θα κάνει τη ζωή πολύ δύσκολη για όσους δεν έχουν αρκετούς πόντους. Η αλήθεια είναι ότι τα ψηφιακά στοιχεία παρακολούθησης των πολιτών είναι διαθέσιμα και στη Δύση, αλλά όχι με τη μορφή της επίσημης κυβερνητικής πολιτικής. Παρ’ όλ’ αυτά, οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην Κίνα για την παρακολούθηση των πολιτών προέρχονται από συνεργαζόμενες εταιρείες της Δύσης. Η παρακολούθηση αυτή στοχεύει σε μεγάλο βαθμό σε μειονότητες μουσουλμάνων, όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές.