Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι Τραμπ και Κιμ Γιονγκ- Ουν δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την αποπυρηνικοποίηση τηςΒ. Κορέας, μετά από συναντήσεις δύο ημερών στο Βιετνάμ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι το πρόβλημα ήταν το αίτημα της Β. Κορέας για την άρση όλων των κυρώσεων.

«Το ζήτημα ήταν οι κυρώσεις. Ουσιαστικά ήθελαν την άρση όλων των κυρώσεων και δεν μπορούσαμε να το κάνουμε», ανέφερε ο Τραμπ και πρόσθεσε πως ο βορειοκορεάτης ομόλογος του έδειξε διατεθειμένος να κλείσει κάποιες από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας του σε περίπτωση άρσης των κυρώσεων, αλλά «αυτό είναι κάτι που δεν το βλέπουμε να συμβαίνει τη δεδομένη στιγμή, όχι άμεσα τουλάχιστον. Θα το δούμε και στο μέλλον. Ήταν μια συνάντηση που είχε ενδιαφέρον. Κάποιες φορές πρέπει να αποχωρείς από τη συζήτηση και αυτή ήταν μια τέτοια περίπτωση».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι «δεν επετεύχθη συμφωνία, όμως οι ομάδες των δύο πλευρών ανυπομονούν να συναντηθούν ξανά στο μέλλον», προσθέτοντας ότι «έγιναν ενδιαφέρουσες συζητήσεις που μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των δύο πλευρών στο μέλλον».

Ο Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο του Κιμ Γιονγκ- Ουν, εκτιμώντας πως θα οδηγήσει τη χώρα του σε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη. «Έχει από τη μία πλευρά τη Ρωσία και την Κίνα και από την άλλη τη Νότια Κορέα. Έχει μία από τις πιο όμορφες ακτογραμμές στον κόσμο. Πιστεύω ότι ο Κιμ θα οδηγήσει τη χώρα σε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη. Θα γίνει μεγάλη οικονομική δύναμη. Θέλω να σταματήσουμε τις κυρώσεις γιατί θέλω να αναπτυχθεί αυτή η χώρα. Πιστεύω ότι η Β. Κορέα δεν παίρνει διαταγές από άλλους. Η Κίνα έχει βοηθήσει πολύ περισσότερο από ότι νομίζετε. Και η Ρωσία έχει δώσει σημαντική βοήθεια».

Ο πρόεδρος της Β. Κορέας αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις τις επόμενες ώρες. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας τους, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «αν δεν ήμουν πρόθυμος να το κάνω, δεν θα ήμουν εδώ». Επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις τους  έγιναν σε πολύ καλό κλίμα.