Ο Σπύρος Χριστοδούλου, κρατούμενος στη φυλακή Λάρισας, βρίσκεται από
τις 14 Ιανουαρίου σε απεργία πείνας, διεκδικώντας να συγχωνευτούν οι
ποινές που εκκρεμούν σε βάρος του. Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε τελικά ότι είναι αρμόδιο να εκδικάσει τη υπόθεση, υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Περικλή Δράκου, αποφασίζοντας πως «το δικαστήριο είναι μεν αρμόδιο να κρίνει την υπόθεση, αλλά απορρίπτει ως απαράδεκτη την αίτηση διότι το ανασταλέν υπόλοιπο πρέπει να εκτιθεί αθροιστικά».

Δυστυχώς η απόφαση αυτή, ως άλλο ένα δικονομικό παράδοξο, συμπληρώνει αυτή την ιδιότυπη εκδικητική εξαίρεση για τον Σπύρο Χριστοδούλου παρά τα όσα  προβλέπουν για όλους τους κρατούμενους και τις κρατούμενες οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, του Σωφρονιστικού και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά και ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο, παραβιάζοντας αποφάσεις Αρείου Πάγου και δεδικασμένα.

Μόλις δε, πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Βερβεσός σε μια απαράδεκτη δήλωση-παρέμβαση για το δικαίωμα διαμαρτυρίας, διακίνησης έντυπου υλικού και φέιγ βολάν σε δικαστικούς χώρους, για τον κρατούμενο απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου από αλληλέγγυους διαδηλωτές, καλούσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει άμεσα μέτρα για τα «προβλήματα ασφαλείας στους χώρους των δικαστηρίων και τις επικίνδυνες καταστάσεις για δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους και πολίτες» χαρακτηρίζοντας «ανεμπόδιστη θεατρική παράσταση» το δικαίωμα αυτό.

Άμεση ήταν η αντίδραση των δικηγόρων Άννυς Παπαρρούσου και
Κάτιας Τάτση, συνηγόρων τού Σ. Χριστοδούλου, που σε ανακοίνωση τους δήλωναν εμφατικά πως:

«Ως συνήγοροι υπεράσπισης του Σπύρου Χριστοδούλου δηλώνουμε ότι η παρέμβαση του Προέδρου του ΔΣΑ είναι εκτός των δεδομένων που θέτει επιτακτικά η πολιτική πραγματικότητα και η δικαστική διαχείριση των υποθέσεων.
Ο αναρχικός κρατούμενος απεργός πείνας που η Εισαγγελία Εφετών αρνήθηκε πεισματικά τρεις φορές να εισαγάγει την αίτησή του για συγχώνευση στο αρμόδιο δικαστήριο αποτελεί μία περίπτωση ανάξια λόγου για τον πρόεδρο του ΔΣΑ.
Ναι, υπάρχει και μία μερίδα κατηγορουμένων και δικηγόρων που δεν έχουν γνωστούς εισαγγελείς για να ρυθμίσουν τις υποθέσεις τους. Ναι, υπάρχει ακόμα κομμάτι της κοινωνίας που μάχεται για το δίκιο. Το ερώτημα για τον Πρόεδρο είναι: Πώς χωράμε όλοι μαζί στον ΔΣΑ;»

Το ΤΡΡ έχει παρουσιάσει από τις στήλες του όλα τα στοιχεία σε συνέντευξη της δικηγόρου Κάτιας Τάτση για τη δικαστική αυθαιρεσία που στερεί το δικαίωμα συγχώνευσης ποινών του απεργού πείνας Σπύρου Χριστοδούλου καθώς επίσης και στη ραδιοφωνική εκπομπή των Κωνσταντίνου Πουλή και Θάνου Καμήλαλη, η «Φάρμα των Ζώων» της 15ης Φεβρουαρίου 2019.