«Η χτεσινή σιωπή της ΝΔ στα ερωτήματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη συνοδεύτηκε από αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών της που αυξάνουν τα ερωτήματα για την ενοχική στάση της ΝΔ.

Τελικά ποια είναι η θέση της ΝΔ και ποιος την εκφράζει; Ο κ. Βορίδης που σε χτεσινή του παρέμβαση στην ΕΡΤ απέρριψε τα της σκευωρίας ή ο κ. Αυγενάκης που πρώτος τα διατύπωσε; Ισχύει ακόμα ο ισχυρισμός της ΝΔ για “ πολιτικό κανιβαλισμό” εναντίον του Ν. Γεωργιάδη όπως ισχυρίστηκε σε σχετική δήλωση “ πηγών” της;», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα και καταλήγει:

«Η παρουσία τόσων κεντρικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δίκη Γεωργιάδη ήταν προσωπική τους απόφαση; Πώς την κρίνει η ΝΔ; Ισχύουν τα σχετικά δημοσιεύματα, αλλά και οι καταγγελίες του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Σπύρου για τον ενεργό ρόλο του κ. Γεωργιάδη ακόμα και στη σύνταξη των ψηφοδελτίων της ΝΔ;

Επιβεβαιώνει η αξιωματική αντιπολίτευση τα όσα ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τον διάλογό του με τον κ. Μητσοτάκη που τον συμβούλεψε εικονικά να απομακρυνθεί μέχρι να περάσει το θέμα;

Τελικά τι έχει να πει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση Γεωργιάδη; Δικός του σύμβουλος και στενός συνεργάτης ήταν και θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των άθλιων χειρισμών συγκάλυψης και στήριξής».