Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Α. Χαρίτσης δήλωσε ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό και θα διεξαχθούν μαζί με τον πρώτο γύρω των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Οι ευρωεκλογές θα γίνουν με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 26 Μαίου. Οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό. Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, τον Οκτώβριο του 2019. Προετοιμαζόμαστε όμως για όλα τα ενδεχόμενα. Καλέσαμε τα κόμματα να στείλουν τους εκπροσώπους τους στη διακομματική επιτροπή που θα λειτουργήσει στο υπουργείου Εσωτερικών για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας».

Τάχθηκε υπέρ του «Καλλικράτη»

Ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σχετικά αιτήματα που χρειάζονται επεξεργασία, ενώ τάχθηκε υπέρ του νόμου «Καλλικράτη», σημειώνοντας πάντως ότι υπήρξαν αβλεψίες στην εφαρμογή του.

«Η προσπάθεια που έγινε από τις υπηρεσίες μας για το σπάσιμο των μεγάλων δήμων ολοκληρώθηκε για την πρώτη φάση. Τη Δευτέρα κατατίθεται τροπολογία και θα ψηφιστεί την Τρίτη, αφορά τους δήμους Λέσβου (θα γίνουν δύο δήμοι), Σάμου, Κέρκυρας (θα γίνουν τρεις δήμοι), Κεφαλλονιάς, Βελβεντού-Σερβίων νομού Κοζάνης. Θα συγκροτηθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή που μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα δει πού υπάρχουν δυσλειτουργίες για να αντιμετωπιστούν. Ήδη έχουν κατατεθεί πολλά αιτήματα. Κάποια χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία. Κάποια είναι και δίκαια. Η προσπάθεια που έγινε με τον Καλλικράτη σε γενικές γραμμές ήταν σωστή. Όμως δεν λήφθηκαν υπόψη πολλές παράμετροι, πχ το ένας δήμος-ένα νησί δεν λειτούργησε σε όλες τις περιπτώσεις».

«Προκαλεί αηδία η υπόθεση Γεωργιάδη»

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, πρώην στενού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατηγορείται για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι πρόκειται για μια υπόθεση που προκαλεί αηδία. Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για την προσπάθεια συγκάλυψης και σε μερίδα των ΜΜΕ που αποσιωπούν την υπόθεση.

«Είναι μία υπόθεση που προκαλεί αηδία. Προκαλεί οργή η προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της ΝΔ. Προκαλεί οργή η εκκωφαντική σιωπή μερίδας των ΜΜΕ. Ένα σημαίνον στέλεχος της ΝΔ εμπλέκεται σε ένα τέτοιο ζήτημα και στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει προφανής διάθεση συγκάλυψης. Δεν θέλω να διανοηθώ τι θα συνέβαινε σε αντίστροφη περίπτωση. Όλοι κρινόμαστε, Και οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ. Αλίμονο αν συμψηφίζουμε το κάπνισμα σε δημόσιο χώρο με την ασέλγεια σε ανήλικους. Τα ΜΜΕ πολλές φορές προκαλούν την απαξίωσή τους από την κοινωνία».