Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, ο Μαδούρο δήλωσε ότι ο Γκουαϊδό ενδέχεται να συλληφθεί όταν επιστρέψει στη Βενεζουέλα, διότι παραβίασε εντολή του Ανώτατου Δικαστηρίου που του απαγόρευε να εγκαταλείψει την επικράτεια, προκειμένου να πραγματοποιήσει περιοδεία στην Λατινική Αμερική και να εξασφαλίσει τη στήριξη χωρών – δορυφόρων των ΗΠΑ.

Μετά την δήλωση Μαδούρο, η Μογκερίνι της ΕΕ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να τολμήσει να συλλάβει τον Γκουαϊδό, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις στη διεθνή κοινότητα. «Οποιοδήποτε μέτρο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία, την ασφάλεια ή την σωματική ακεραιότητα του Χουάν Γκουαϊδό θα αποτελούσε μείζονα κλιμάκωση της έντασης και θα συναντούσε τη σθεναρή καταδίκη της διεθνούς κοινότητας. Τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης απολαύουν συνταγματικά κατοχυρωμένη ασυλία η οποία πρέπει να τύχει απόλυτου σεβασμού».

Σημειώνεται ότι προ ημερών ο Μαδούρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ  για το «κατασκευάζουν» την κρίση στη χώρα του για να αρχίσει πόλεμο στη Λατινική Αμερική. «Προσπαθούν να κατασκευάσουν μια κρίση για να δικαιολογήσουν την πολιτική κλιμάκωση και μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, έναν πόλεμο στη Νότια Αμερική», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.