Συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Β. Κικίλιας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί το λάθος της σχετικά με τα πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ) μέχρι το 2022, ενώ υποστήριξε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταφέρει να πετύχει τη μείωση τους.

«Η δήλωση Τσακαλώτου είναι παραδοχή ότι με τα πρωτογενή πλεονάσματα που υπέγραψαν υπερφορολόγησαν τους πάντες και διέλυσαν τη μεσαία τάξη. Είναι με άλλα λόγια παραδοχή ήττας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει εδώ και τρία χρόνια για τη μείωση των πλεονασμάτων που θα δώσει χώρο για να αναπνεύσει η οικονομία, να μειωθεί η φορολογία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά. Αυτός θα είναι ο πρωθυπουργός που θα πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, είχε δηλώσει ότι η γραμμή του Βερολίνου για τα δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2022 δεν πρόκειται να αλλάξει. «Ισχύουν αυτές οι συμφωνίες τις οποίες έχει συνάψει η Ελλάδα με το Eurogroup για την πορεία του προϋπολογισμού και των   μεταρρυθμίσεων και για το πώς αυτή πρέπει να συνεχιστεί».

Ο Β. Κικίλιας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «πολιτικό Φάουστ», που είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. «Η τύχη της χώρας βρίσκεται δυστυχώς στα χέρια ενός πολιτικού Φάουστ, που δεν διστάζει να πουλήσει στους σύγχρονους Μεφιστοφελήδες τα πάντα -ακόμα και την πολιτική του ψυχή- για να παραμείνει στην εξουσία. Οι εκλογές που σχεδιάζει ο κ. Τσίπρας θα γίνουν μέσα σε ένα σκηνικό λάσπης, ύβρεων και προπαγάνδας. Ο ίδιος έχει ήδη ζημιώσει τη χώρα, έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη, έχει υπερφορολογήσει τους πάντες, έχει ναρκοθετήσει την επόμενη ημέρα της Ελλάδας με φανερές και άδηλες συμφωνίες. Η Νέα Δημοκρατία, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, παλεύει για να γίνουν οι εκλογές μια ώρα αρχύτερα, για να μη ζημιώσει και άλλο την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ».