Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου, η Μ. Μπασελέ δήλωσε ότι «η κατάσταση στη Βενεζουέλα καταδεικνύει σαφώς τον τρόπο με τον οποίο οι παραβιάσεις αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων -περιλαμβανομένου του μη σεβασμού των βασικών ελευθεριών και της ανεξαρτησίας κρίσιμων θεσμών- μπορούν να επιταχύνουν την επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνουν την πίεση τους προς την κυβέρνηση Μαδούρο, καθώς ο ειδικός απεσταλμένος στον ΟΗΕ Έλιοτ Έιμπραμς δήλωσε πως οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εφαρμόσουν μία σειρά νέων οικονομικών και διπλωματικών κυρώσεων, στοχεύοντας στην «ειρηνική μετάβαση στη δημοκρατία». Παράλληλα, προειδοποίησε πως το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να επιβάλλει «δευτερογενείς κυρώσεις» σε ξένες επιχειρήσεις ή και τρίτες χώρες που συνεχίζουν να συναλλάσσονται οικονομικά με την Βενεζουέλα.

Ο Χουάν Γκουαϊδό, που έχει αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της Βενεζουέλας, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την περιοδεία σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, ανέφερε με νόημα πως οι πιέσεις προς την κυβέρνηση της χώρας βρίσκονται σε αρχικό στάδιο. «Πιστεύουν ότι η πίεση βρίσκεται στην αποκορύφωση της, αλλά είμαστε απλά στην αρχή. Οι εργάτες στον δημόσιο τομέα έχουν χάσει ουσιαστικά όλα τα δικαιώματα τους και πλέον δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να καλέσουμε σε δημοκρατική απεργία».

Το ερχόμενο Σάββατο ο Μαδούρο καλεί τους πολίτες της Βενεζουέλας σε μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας, καθώς συμπληρώνονται 4 χρόνια από την ανακοίνωση των πρώτων κυρώσεων, από τον τότε Πρόεδρο Ομπάμα. «Έχουμε επιτύχει νίκη απέναντι στη συνομωσία και τον εκβιασμό, την ίδια στιγμή που μια μειοψηφία συνεχίζει να μάχεται με μίσος εναντίον μας», ανέφερε στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την επιστροφή του Γκουαϊδό στη χώρα