Όπως αναφέρεται το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναρωτιέται αν ο Β, Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία προσυπογράφουν αυτές τις μεθόδους που, όπως τονίζει, «θυμίζουν μαφία» και δηλώνει πως «η εποχή που κυβερνούσαν τον τόπο οι νταβατζήδες έχει περάσει ανεπιστρεπτί, γιατί η ΝΔ που σκοπεύει να δώσει τα κλειδιά στους Δον Κορλεόνε επιχειρηματίες που τη στηρίζουν δεν πρόκειται να επιστρέψει στην διακυβέρνηση του τόπου».

Υπενθυμίζεται πως το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, με τίτλο «La Casa De Vaggel: Η αυλή Μαρινάκη σε δικογραφίες για εγκληματικές ενέργειες», αναφέρεται σε εγκληματικές υποθέσεις όπως η επίθεση κατά του διαιτητή Τζήλου, η καταγγελία για απαγωγή του δημοσιογράφου Πάρη Κουρτζίδη από το Χίλτον, η υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor1», τα στημένα ποδοσφαιρικά ματς, αλλά και η υπόθεση παραδικαστικού με επαφές με «δικούς μας» εισαγγελείς, στις οποίες, βάσει δικογραφιών, φέρονται να εμπλέκονται πρόσωπα που σχετίζονται με τον επιχειρηματία αλλά και ο ίδιος.

Ο Β, Μαρινάκης έκανε λόγο για «εγκληματικές μεθοδεύσεις σε βάρος του, υπογραμμίζοντας ότι «οι γνωστοί τσιπροβαξεβάνηδες και οι ομόσταβλοί τους, παίζοντας τα ρέστα τους, απέφυγαν να κρατήσουν και τα προσχήματα, καθιστώντας συνένοχη τη δημόσια τηλεόραση, την οποία όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουμε, για να φέρουν εις πέρας τις εγκληματικές τους επιδιώξεις». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα όσα δημοσιεύονται προέρχονται από νοσηρούς εγκεφάλους «που διαβιούν σε ένα σιχαμένο βούρκο, γεμίζοντας με λάσπες όποιον αρνείται να υποταχθεί στις «παραγγελιές» τους». Σημειώνει με νόημα ότι «οι  ευθύνες θα αποδοθούν δίκαια στους απανταχού εγκληματίες».

Η εφημερίδα απάντησε στον Β. Μαρινάκη, τονίζοντας  ότι «το σύστημα βαγγελομητσοτάκη έχει προαναγγείλει αρκετές φορές την καταστροφή μας, αλλά καταλήγει να κλαψουρίζει για στοχοποίηση και επιθέσεις προσπαθώντας να ενοχοποιήσει στα μάτια της κοινής γνώμης τη δημοσιογραφία και την αποκάλυψη». Δηλώνουν δημόσια πως θεωρούν τον Μαρινάκη υπεύθυνο  για οτιδήποτε συμβεί στον εκδότη ή τους δημοσιογράφους της εφημερίδας.
 
Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία του Documento και κατέστρεψαν αυτόματο πωλητή καφέ, χωρίς να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό που βρισκόταν σε διπλανό γραφείο.

Διαβάστε ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Ο κ. Μαρινάκης από χθες επιτίθεται απρόκλητα στην Κυβέρνηση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, αναδεικνύοντας το ήθος του.

Εξαπολύει από τα ΜΜΕ που ελέγχει προπαγανδιστικούς τραμπουκισμούς, αναδεικνύοντας την αντίληψή του για τη Δημοκρατία.

Την ίδια στιγμή, όλως τυχαίως, απειλητικά μηνύματα στέλνονται στα κινητά τηλέφωνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποστολείς γνωστούς υπαλλήλους του, ενώ στα γραφεία της εφημερίδας Documento γίνεται διάρρηξη και βανδαλίζονται μετά τα μεσάνυκτα, αφού προηγουμένως ο ιδιοκτήτης τους , δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, απειλείται ανοιχτά με ανακοινώσεις, γιατί τόλμησε να δημοσιοποιήσει δραστηριότητες του επιχειρηματία που απασχολούν την Δικαιοσύνη.

Αναρωτιόμαστε, αν ο κ. Μητσοτάκης, προσωπικός φίλος του κ. Μαρινάκη, και η ΝΔ της οποίας τα γραφεία στον Πειραιά επισήμως ο κ. Μαρινάκης χρηματοδοτεί και συντηρεί, προσυπογράφουν αυτές τις μεθόδους που θυμίζουν μαφία.

Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση και η Δημοκρατία δεν θα υποκύψουν στον εκφοβισμό, τον εκβιασμό και την τρομοκρατία.

Η εποχή που κυβερνούσαν τον τόπο οι νταβατζήδες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Γιατί η ΝΔ που σκοπεύει να δώσει τα κλειδιά στους Δον Κορλεόνε επιχειρηματίες που τη στηρίζουν δεν πρόκειται να επιστρέψει στην διακυβέρνηση του τόπου».