Σύμφωνα με πληροφορίες του Telesur, τρεις μέρες μετά το μεγαλύτερο μπλακ άουτ που σημειώθηκε ποτέ στη χώρα, η ηλεκτροδότηση αρχίζει να επανέρχεται. Από την Πέμπτη μέχρι σήμερα, στο Καράκας και σε αρκετές ακόμα Πολιτείες της χώρας υπήρξαν πολύ μεγάλα προβλήματα λόγω της διακοπής ρεύματος. 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε νοσοκομεία λόγω της έλλειψης ρεύματος.

Την Πέμπτη ο Μαδούρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ για το πρόβλημα. «Ο πόλεμος της ηλεκτροδότησης που ανακοινώθηκε και διευθύνεται από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό εναντίον του λαού μας θα αποτύχει», διαβεβαίωσε. Από την πλευρά του, ο Γκουαϊδό είχε πιέσει ακόμα περισσότερο για την καθαίρεση του Μαδούρο, τονίζοντας πως η αποκατάσταση της ζημιάς πρέπει να γίνει ταυτόχρονα «με την αποχώρηση αυτών που έχουν αρπάξει τη χώρα».

Το Σάββατο ο Μαδούρο χαρακτήρισε τη μέρα ως «μέρα αντιιμπεριαλιστικής δράσης» και στο πλαίσιό αυτό πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ως απάντηση στις συγκεντρώσεις του Γκουαϊδό, που κάλεσε τους οπαδούς του να διαδηλώσουν φορώντας λευκά πουκάμισα.

Ο υπουργός Άμυνας, Βλαντίμιρ Παντρίνο, χαρακτήρισε τη βλάβη «κατάφωρη επίθεση» των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δήλωσε ότι θα δώσει στον ΟΗΕ αποδείξεις για την ευθύνη της Ουάσιγκτον. «Τα στοιχεία αυτά θα δοθούν σε μία αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που αναμένεται σε λίγες μέρες στο Καράκας», διευκρίνισε το Σάββατο ο υπουργός Επικοινωνίας Χόρχε Ροντρίγκες. Η ηλεκτρική εταιρεία της χώρας «Corpoelec» κατήγγειλε σαμποτάζ στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Γκούρι, τον μεγαλύτερο της χώρας και έναν από τους μεγαλύτερους της Λατινικής Αμερικής.

Ο Μαδούρο τόνισε το Σάββατο ότι πίσω από το μπλακ άουτ κρύβεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που και το μεσημέρι του Σαββάτου συνέχισε το σαμποτάζ, ενώ η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αποκαθιστούσε τη βλάβη στο δίκτυο.

«Την ίδια στιγμή που το σύστημα ηλεκτροδότησης της Βενεζουέλας πάθαινε βλάβη, ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμιο και ο αχυράνθρωπος τους που έχει ανακηρυχτεί πρόεδρος της χώρας, προανήγγειλαν στα social media το ηλεκτρικό σαμποτάζ στη χώρα. Μπορείτε να καταλάβετε πόσο σοβαρή είναι η μάχη που δίνουμε;

Στις 8 Μαρτίου είχε αποκατασταθεί η ζημιά στο 70% των περιοχών της χώρας. Σήμερα, στις 9 Μαρτίου, δεχτήκαμε το μεσημέρι ακόμα μια επίθεση. Μια ακόμα κυβερνοεπίθεση σε μια από τις γεννήτριες ρεύματος μας που μέχρι εκείνη τη στιγμή λειτουργούσε στην εντέλεια, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλες οι επιτυχείς προσπάθειες που είχαμε καταβάλει μέχρι το μεσημέρι. Οι πολίτες μας πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση».