Όπως μεταδίδει το BBC, το γραφείο της Τερέζα Μέι βλέπει «αδιέξοδο» στις διαπραγματεύσεις  για το Brexit, ενώ απομένουν 18 μέρες για να εκπνεύσει η προκαθορισμένη ημερομηνία συμφωνίας. Στο μεταξύ, οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν την Τρίτη και πάλι πάνω στη συμφωνία της Μέι με την ΕΕ. Υπουργοί και βουλευτές των Συντηρητικών προτρέπουν τη Μέι να αναβάλει την ψηφοφορία, καθώς αναμένεται να γνωρίσει συντριπτική ήττα.

Σε περίπτωση που η πρόταση της Μέι καταψηφιστεί την Τρίτη, οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν την Τετάρτη αν επιθυμούν αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, πρόταση που με τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρείται αδύνατον να υπερψηφιστεί. Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι την Πέμπτη οι βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της παράτασης του άρθρου 50 που θα καθυστερήσει την ημερομηνία του Brexit.

Πληροφορίες του Guardian αναφέρουν πως ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε ότι όλα είναι ρευστά σε περίπτωση που δεν υπερψηφιστεί η πρόταση της Μέι την Τρίτη. «Στην περίπτωση μη θετικής εξέλιξης της ψηφοφορίας αύριο, κανένας δεν γνωρίζει τι θα συμβεί. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι συνολική αβεβαιότητα, που αποτελεί τη μόνη βεβαιότητα».

Η Μέι την Κυριακή επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την αναποφασιστικότητα που επικρατεί στη Βρετανία, ενώ επανέλαβε πως η ΕΕ θα εξέταζε πρόθυμα το ενδεχόμενο παράτασης του Brexit, αρκεί να υπάρξουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις από τη Βρετανία.

Το Euronews αναφέρει ότι η Ναταλί Λουαζό, υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, εξέφρασε με τη σειρά της δυσαρέσκεια για την αναποφασιστικότητα των Βρετανών. «Αυτό που βλέπουμε σήμερα, αυτό που εξακολουθούμε να βλέπουμε, αυτό που έχουμε δει για εβδομάδες είναι ότι οι Βρετανοί είπαν πως θέλουν να αποχωρήσουν από την ΕΕ, χωρίς όμως να λένε σαφώς το που θέλουν να πάνε. Περιμένουμε. Εξαρτάται από αυτούς να αποφασίσουν ανάμεσα σε ένα βελούδινο διαζύγιο, το οποίο επεξεργαζόμαστε εδώ και 2 χρόνια και το οποίο είναι δυνατό ή ένα άσχημο διαζύγιο το οποίο δεν είναι επιθυμητό, αλλά μπορεί να συμβεί αν δεν γίνεται κάτι άλλο».