Το μεσημέρι της Τρίτης η Ε. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι την περίοδο 2006 -2010 το ελληνικό δημόσιο δεν εισέπραξε τα ποσά που θα έπρεπε να έχει εισπράξει από φαρμακευτικές εταιρείες μέσω του rebate, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί με περίπου 241 εκατομμύρια ευρώ. Τόνισε ότι ο πιθανός καταλογισμός ευθυνών για παραλείψεις που έγιναν εκείνη την περίοδο είναι υπόθεση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών.

Το Κίνημα Αλλαγής επιτέθηκε με ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αρνείται να αναγνωρίσει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τις περικοπές κατά 40% που έκανε στον τομέα της Υγείας, αλλά και τη μεγαλύτερη μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη.

«Το μόνο που έμαθε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας. Η Κυβέρνηση εξακολουθεί την προσφιλή τακτική της στοχοποίησης των πολιτικών της αντιπάλων και μάλιστα αρνείται επίμονα να αναγνωρίσει τις θετικές παρεμβάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ μετά το 2009», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ το οποίο τονίζει ότι «εάν οι σημερινοί κυβερνώντες είχαν τη στοιχειώδη γενναιότητα, θα έπρεπε να παραδεχτούν ότι την περίοδο 2009-2011 εισπράχτηκαν 216 εκατ. ευρώ και συμψηφίστηκαν άλλα 171 εκατ. ευρώ με οφειλές των νοσοκομείων, δηλαδή, σύνολο 387 εκατ. ευρώ. Κάτι που δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Όλοι γνωρίζουν πλέον στη χώρα αυτή, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι εκείνη που έβαλε τέλος στη μεγάλη σπατάλη της Νέας Δημοκρατίας και μείωσε μέσα σε δύο χρόνια κατά 40% τις δαπάνες υγείας, με μεγαλύτερη τη μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη».