Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, σύμφωνα με την εγκύκλιο της υπουργού διοικητικής ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, από τις 14 Μαρτίου έως και τις 12 Απριλίου, οι οικείες διευθύνσεις διοικητικού / Προσωπικού θα πρέπει να συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των διαδικασιών αξιολόγησης.

Από τις 15 Απριλίου ο κάθε αξιολογούμενος – υπάλληλος ή προϊστάμενος οργανικής μονάδας – συμπληρώνει τα στοιχεία της Έκθεσης Αξιολόγησης που τον αφορούν και υποβάλλει την έκθεση αξιολόγησης, το αργότερο μέχρι τις 3 Μαΐου.

Από τις 6 Μαΐου, κάθε χρήστης της εφαρμογής που έχει οριστεί ως Αξιολογητής Α’, θα πρέπει να προβεί στην αξιολόγηση των υφισταμένων του, ως πρώτος ιεραρχικά προϊστάμενος και αφού λάβει υπόψη τις τυχόν απόψεις-αντιρρήσεις του αξιολογούμενου, να συμπληρώσει τη βαθμολογία και να προχωρήσει στην υποβολή της Έκθεσης Αξιολόγησης το αργότερο μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Από τις 10 Ιουνίου, ο Αξιολογητής Β’, θα πρέπει να προβεί στην αξιολόγηση των υφισταμένων του, ως δεύτερος ιεραρχικά προϊστάμενος και να υποβάλει την Έκθεση Αξιολόγησης το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου. Η προθεσμία αυτή ισχύει και για τους αξιολογητές που τυχόν χάσουν αυτή την ιδιότητα πριν από τις 30 Ιουνίου, λόγω μετακίνησης σε άλλη υπηρεσία.