Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε εννέα συλλήψεις, σχετικά με την υπόθεση έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης από υπηρεσία της Διεύθυνσης Μεταφορών, στο νότιο τομέα της Αθήνας της Περιφέρειας Αττικής, με χρηματισμό και χωρίς καν την παρουσία των μελλοντικών οδηγών.
 
Όπως αναφέρεται, η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε, ύστερα από μεθοδικές έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που ξεκίνησαν εδώ και περίπου ένα χρόνο. Από τους εννέα συλληφθέντες, οι επτά είναι υπάλληλοι και οι δύο ιδιώτες από σχολές οδηγών.
 
Επίσης, από την αστυνομία κλήθηκαν και έχουν αρχίσει έρευνα επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα χρόνια γινόταν η παράνομη δραστηριότητα, αλλά και τα ποσά που έχουν αποκομίσει οι εμπλεκόμενοι.
 

Σπίρτζης: Δικαιωμένοι για την πάταξη των κυκλωμάτων έκδοσης αδειών οδήγησης με χρηματισμό

 
«Αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι με τους ελέγχους που γίνονται και με τα αποτελέσματά τους για την πολιτική και τη στάση που κρατούμε, όλον αυτόν τον καιρό, στην πάταξη των κυκλωμάτων που εκδίδουν με “διαβλητές” διαδικασίες διπλώματα οδήγησης», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την αποκάλυψη νέου κυκλώματος αδειών οδήγησης με χρηματισμό.
 
«Εμείς δίνουμε αυτήν τη μάχη, δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα υποχωρήσουμε ό,τι και να κάνουν, με το να ταλαιπωρούν τους πολίτες όλους αυτούς τους μήνες και να μη γίνονται οι εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης» πρόσθεσε ο υπουργός Μεταφορών, επισημαίνοντας: «Δίνουμε έναν αγώνα μαζί με τους πολίτες και μαζί με τις υγιείς δυνάμεις, τόσο στην αγορά όσο και στις υπηρεσίες για να εξορθολογίσουμε όλη τη διαδικασία, όλο το θεσμικό πλαίσιο».
 
Τέλος, ο Χρ. Σπίρτζης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην ενδίδουν στις πιέσεις κυκλωμάτων προκειμένου να αποκτήσουν άδεια ικανότητας οδήγησης, υπογραμμίζοντας: «Η έκκληση που κάνουμε προς τους συμπολίτες μας είναι να μην ενδίδουν στα αιτήματα των κυκλωμάτων, προκειμένου να δίνουν λεφτά για να λαμβάνουν τα παιδιά μας τις άδειες οδήγησης χωρίς να ξέρουν να οδηγούν. Αυτό έχει άμεσες επιπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών, στην ίδια τους τη ζωή, στην υγεία τους».