Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως πρέπει να βρεθεί λύση στη Βενεζουέλα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Γκουαϊδό που έχει αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της χώρας. Έκανε λόγο για «διάλογο ανάμεσα στις δύο πλευρές» που θα οδηγήσει σε «εκλογές ελεύθερες και δημοκρατικές», χωρίς να θέτει χρονοδιάγραμμα.

«Η μόνη προοπτική τις επόμενες μέρες είναι ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κρίσης και ενδεχομένως μια αιματηρή εμφύλια σύγκρουση. Κι αυτό προϋποθέτει ένα χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει σε εκλογές ελεύθερες και δημοκρατικές.

Είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα στρατιωτικής επέμβασης ή στρατιωτικής λύσης, διότι πιστεύουμε ότι η μόνη διέξοδος για τους λαούς είναι η δημοκρατία και η δική τους κυριαρχία».

Από την πλευρά του ο Έβο Μοράλες για τη Βενεζουέλα είπε πως «δεν συμφωνούμε με τον έξωθεν παρεμβατισμό», διότι «δεν προσφέρει λύση και ζήτησε «να καθίσει η αντιπολίτευση στο ίδιο τραπέζι με τις επίσημες αρχές και να βρουν λύση». Έδωσε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επαίνεσε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις της Βολιβίας διότι όπως είπε βοηθούν την κυβέρνησή του και ανέφερε ότι ως προεδρεύων της Συνόδου των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής στοχεύει στην επίτευξη μιας συμφωνίας-πλαίσιο με την ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει ότι στο θέμα της Βενεζουέλας «όχι απλώς δεν αποκλίνει η θέση μας από τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά συνδιαμορφώσαμε τις θέσεις αυτές».