«Εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα» προσθέτει το ΥΠΕΘΑ στη διευκρίνησή του. 

Υπενθυμίζεται ότι στην αποβολή ενός μαθητευόμενου αλεξιπτωτιστή από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου προχώρησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μετά τη δημοσίευση βίντεο όπου βιντεοσκοπεί τον εαυτό του να τραγουδάει το «Μακεδονία ξακουστή» την ώρα που πραγματοποιεί άλμα με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο. Παρά την σπέκουλα σε ΜΜΕ και διαδίκτυο, οι κυρώσεις εις βάρος του δεν έχουν να κάνουν με το τραγούδι, αλλά με το γεγονός ότι παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας, σύμφωνα με όσα ξεκαθαρίζει το ΓΕΣ.

Το βίντεο του μαθητευόμενου αλεξιπτωτιστή κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο και οι κυρώσεις που του επιβλήθηκαν από το ΓΕΣ έκαναν πολλούς να συνδέσουν την τιμωρία με το ότι τραγουδάει το «Μακεδονία ξακουστη». Κάτι τέτοιο ωστόσο, δεν προκύπτει από τις απαντήσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που αναφέρουν ότι ο μόνος λόγος για την τιμωρία του αλεξιπτωτιστή είναι ότι κρατώντας το κινητό και ασχολούμενος με το βίντεο, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τη δική του και των συναδέρφων του.

«Το να πραγματοποιείς άλμα με αλεξίπτωτο και ταυτόχρονα να τραβάς βίντεο με το κινητό σου είναι σαν να οδηγείς μηχανή με 180 χιλιόμετρα την ώρα, να κρατάς το τιμόνι με το ένα χέρι και ταυτόχρονα με το άλλο να μιλάς στο τηλέφωνό σου. Ο στρατιώτης, αν και νεοσύλλεκτος, εμφανίζεται να αψηφά τους κανόνες ασφαλείας αφού κρατά τον ιμάντα με το ένα χέρι, δεν έχει την προσοχή του στραμμένη στη ζώνη ρίψης και στους γύρω του, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων του που τον περίμεναν εντός της ζώνης ρίψης, δεδομένου ότι θα μπορούσε να του φύγει το κινητό από το χέρι και πέφτοντας να χτυπήσει κάποιον από τους τελευταίους» αναφέρει πηγή του ΓΕΣ, σύμφωνα με το «Βήμα».

Στη συνέχεια, το ΓΕΣ έβγαλε κι επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία αναφέρει ότι ο στρατιώτης φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων.

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ. Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων. Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας. Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει.
Συνταγματάρχης (ΑΣ) Ιωάννης Χειμαριός
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ»