Με την κατοικία της εισαγγελέως Διαφθοράς, που χειρίζεται σημαντικές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή της Novartis, επέλεξε να ασχοληθεί το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ της Πέμπτης, με τον δημοσιογράφο του καναλιού να παρουσιάζει ρεπορτάζ που αφορούσε την φορολόγηση του ακινήτου. (Δείτε εδώ το βίντεο).
 
Όπως ανέφερε ο ίδιος ο δημοσιογράφος, το ρεπορτάζ βασίστηκε σε «φάκελο που ήρθε πριν από δέκα μέρες» στο ΣΚΑΪ, που φέρεται να αφορούσε φορολογικό έλεγχο που έγινε στους γείτονες της εισαγγελέως. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, ο Τ. Τέλλογλου παρουσίασε ρεπορτάζ στο βραδινό δελτίο της Πέμπτης, κατά το οποίο παρουσίασε «σοβαρά ερωτήματα που εγείρει η αγορά ακίνητου εμβαδού 110 τετραγωνικών, 4ου ορόφου, κάτω από την Ακρόπολη, έναντι 280 χιλιάδων ευρώ, από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη».
 
Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως ιδιοκτήτες ακινήτων στην ίδια πολυκατοικία με την Ε. Τουλουπάκη, οι οποίοι ελέγχθηκαν από την εφορία, προχώρησαν σε διορθωτικές δηλώσεις, κατά τις οποίες ανέβασαν την αξία των ακινήτων τους σε σχέση με την αρχικώς δηλωθείσα. Ακολούθως, ο δημοσιογράφος παρέθεσε σειρά ερωτημάτων, όπως για την τιμή στην οποία κινήθηκε το ακίνητο, την αντικειμενική του αξία, εάν ελέγχθηκε η εισαγγελέας από την εφορία και εάν πλήρωσε τους αναλογούντες φόρους.
 
Στο «ρεπορτάζ» αντέδρασε το απόγευμα της Παρασκευής η εισαγγελέας Διαφθοράς, που με εξώδικό της το χαρακτηρίζει «απολύτως αναληθές και άκρως συκοφαντικό», και ζητά άμεση επανόρθωση από τον δημοσιογράφο και τον τηλεοπτικό σταθμό.
 
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, στο εξώδικό της, η Ε. Τουλουπάκη τονίζει ότι το μοναδικό ακίνητο που έχει στην κατοχή της είναι ένα ενυπόθηκο διαμέρισμα στο Κουκάκι, για το οποίο έχει δηλώσει το πλήρες τίμημα αγοράς του, τόσο στη φορολογική της δήλωση όσο και στη δήλωση πόθεν έσχες. Ακόμη, σημειώνει πως για την αγορά του καταβλήθηκε το σύνολο της πραγματικής του αξίας, ενώ σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία η οποία προέβλεπε πλήρη απαλλαγή από την καταβολή φόρου μεταβίβασης για ακίνητο πρώτης κατοικίας με εμβαδό μικρότερο από 200 τ.μ. (Ν3634/2008 αρ. 3) δεν ήταν υπόχρεη σε καταβολή φόρου μεταβίβασης ακινήτου.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελέας Διαφθοράς αναρωτιέται «τι είδους συμφέροντα εξυπηρετεί η αφιλτράριστη δημοσίευση ενός αδιασταύρωτου δημοσιογραφικού ρεπορτάζ σε βάρος μιας εισαγγελικής λειτουργού, η οποία υπηρετεί στη νευραλγική θέση της προϊσταμένης στην Εισαγγελία Διαφθοράς».
 
Τέλος, απαντά στις αιτιάσεις του δημοσιογράφου πως «σήμερα αναζήτησα την κα Τουλουπάκη, δεν μπόρεσα να τη βρω και θα την αναζητήσω και τις επόμενες ημέρες, ώστε να πάρουμε μερικές απαντήσεις», υποστηρίζοντας πως δεν έγινε καμία προσπάθεια επικοινωνίας μαζί της για να εξακριβωθούν τα καταγγελλόμενα και να ζητηθούν διευκρινίσεις.