Ο βουλευτής της Α΄ Αθήνας κατηγόρησε την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι έχει αποκρύψει το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για τις συνθήκες σύλληψης των δύο στρατιωτικών μας στον Έβρο, αλλά εξαντλεί την αυστηρότητά της στην υπόθεση του στρατιώτη αλεξιπτωτιστή.

«Ο σημερινός αρχηγός του ΓΕΣ ήταν υπεύθυνος στον Έβρο όταν απήχθησαν οι δύο στρατιωτικοί μας. Διετάχθη ΕΔΕ και μπήκε στο ψυγείο. Έκανα ερώτηση στους κ.κ. Αποστολάκη και Ρήγα, απάντηση δεν έδωσαν, λέγοντας ότι είναι απόρρητα τα αποτελέσματα. Ο αρχηγός ΓΕΣ πρέπει να λογοδοτήσει για το τι έγινε σε αυτό το θέμα που μας πλήγωσε. Στον αντίποδα, θέλουν να τιμωρήσουν έναν απλό φαντάρο επειδή τραγούδησε το “Μακεδονία ξακουστή”; Ας έρθει λοιπόν η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών που είναι απόρρητη, να μας εξηγήσει τι έγινε στον Έβρο. Γιατί κάνουν σα να μη συνέβη τίποτε, αλλά για τον αλεξιπτωτιστή πέφτει κυνήγι…», τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τους κ.κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο, για την εθνική ήττα όπως χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών. «Η κυβέρνηση επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τον έγκριτο κ. Μπαμπινιώτη, χρεώνοντάς του ότι το 1977 συμφώνησε στην ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας. Ούτε καν οι Σκοπιανοί δεν τόλμησαν ποτέ να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο επιχείρημα. Μόνο ο κ. Τσίπρας και οι προπαγανδιστές του. Τη σφραγίδα στην εθνική ήττα έβαλαν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κοτζιά, με ευθύνη και του κ. Καμμένου. Όσον αφορά την ένταξη του γειτονικού κράτους στην Ε.Ε., υπάρχουν πολλά ενταξιακά κεφάλαια που θα ανοίγουν και θα κλείνουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως γνήσιος πατριώτης, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα μας», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε την πάση θυσία μείωση της φορολογίας ως ακρογωνιαίο λίθο της προσπάθειάς του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. «Είναι ο μόνος τρόπος για να πάρει ανάσα η μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα που υπερφορολογήθηκαν από τους κ.κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο. Δεν αντέχουν οι Έλληνες τόσο μεγάλη φορολογία. Φτωχοποιήθηκαν μέσα στην κρίση και αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Μια ανάσα που θα τους κάνει να ελπίσουν ξανά. Αυτούς τους ανθρώπους φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει η Νέα Δημοκρατία», κατέληξε ο τομεάρχης Άμυνας της