Για 18η συνεχόμενη εβδομάδα οι πολίτες της Γαλλίας, με το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» να ηγείται, διαδήλωσαν στους δρόμους της χώρας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης Μακρόν. Υπήρξε αυξημένη συμμετοχή του κόσμου, με το υπουργείο Εσωτερικών να κάνει λόγο για 32.300 διαδηλωτές, ενώ τα μέλη του κινήματος υποστηρίζουν πως στους δρόμους της Γαλλίας βρέθηκαν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι. Σημειώθηκαν επεισόδια, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές, προξένησαν φθορές στο διάσημο εστιατόριο Fouquet's, στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων καθώς και σε πολλά περίπτερα, ένα κατάστημα της πολυτελούς αλυσίδας Longchamp και αυτοκίνητα.

Μετά τις διαδηλώσεις του Σαββάτου, ο Μακρόν δήλωσε ότι χρειάζονται «τολμηρές αποφάσεις» απέναντι σε μερίδα των διαδηλωτών που δεν σέβονται τη Δημοκρατία.

«Πρέπει να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις. Σήμερα είδαμε ανθρώπους που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να βλάψουν τη δημοκρατία, σπάζοντας και καταστρέφοντας πράγματα, ενώ υπήρξε και ο κίνδυνος θανάσιμων τραυματισμών».

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Εντουάρντ Φιλίπ, κατέκρινε για μια ακόμη φορά τις διαδηλώσεις. «Νιώθω οργισμένος σήμερα, όπως και η πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών. Τα όσα έγιναν σήμερα δεν ήταν πράξεις των διαδηλωτών, ήταν πλιάτσικο από εγκληματίες. Κανένα αίτημα δεν δικαιολογεί τέτοια βία».

Η μεγαλύτερη σε όγκο διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, όπου και σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τον κόσμο. Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί παρατάχθηκαν σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τραυματίστηκαν 42 διαδηλωτές και 17 αστυνομικοί.

Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για 32.300 διαδηλωτές σε όλη τη χώρα, ενώ το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» τονίζει ότι  στους δρόμους κατέβηκαν περισσότεροι από 100.000 πολίτες. Ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανιέ, έκανε λόγο για 1.500 ανθρώπους που διείσδυσαν στην διαδήλωση του Παρισιού «με μοναδικό σκοπό να σπάσουν και να καταστρέψουν πράγματα».