Οι εργαζόμενοι του μουσείου D'Bone Collector που εντόπισαν το νεκρό ζώο, έγραψαν στο Facebook ότι έχουν μείνει άναυδοι καθώς δεν είχαν δει ποτέ ξανά τόσο πλαστικό μέσα στα σωθικά μιας φάλαινας. Οι ερευνητές βρήκαν μέσα στο θηλαστικό 16 σακούλες ρυζιού καθώς και πολλές πλαστικές σακούλες σούπερ μάρκετ. Εκτιμούν ότι η νεαρή φάλαινα πέθανε από γαστρικό σοκ, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα αναρτήσουν αναλυτικά το τι εντόπισαν στο στομάχι της. 

«Είναι αηδιαστικό. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση ενάντια σε όσους εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα ύδατα και τους ωκεανούς σαν σκουπιδοντενεκέδες» κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι υπεύθυνοι του μουσείου.

Ο ιδιοκτήτης του μουσείου, ο οποίος εργάζεται στον τομέα της θαλάσσιας βιολογίας, είπε ότι στα 10 χρόνια που εξετάζουν νεκρές φάλαινες και δελφίνια, έχουν εντοπίσει ότι 57 από αυτά πέθαναν εξαιτίας συσσωρευμένων σκουπιδιών και πλαστικού στο στομάχι τους. 

Πέντε ασιατικές χώρες – η Κίνα, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη – ευθύνονται για το 60% των πλαστικών αποβλήτων που καταλήγει στους ωκεανούς, αναφέρει το BBC, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2015.


Φωτογραφίες από το Facebook του μουσείου με το νεκρό θηλαστικό και τα πλαστικά.