Στην ανακοίνωσή της, η ΟΙΕΛΕ αναφέρει ότι: «Η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα που εκδικάζεται στο ΣτΕ η προκλητική προσφυγή της ΟΕΦΕ ενάντια στο νομοθετικό καθεστώς με στόχο ωρομίσθιο 3 ευρώ και μηνιαίο μισθό 300 ευρώ (για τον έχοντα πλήρες ωράριο) δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους σε Φροντιστήρια Δ.Ε. και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
 
  • Αφορά κάθε εκπαιδευτικό που βλέπει τις κατακτήσεις του να απειλούνται.
  • Αφορά κάθε εργαζόμενο, γιατί η επίθεση ενάντια στον κατώτατο μισθό από τις εργοδοτικές δυνάμεις μπορεί να χτυπήσει την πόρτα όλων.
  • Αφορά τους γονείς που από το υστέρημά τους πληρώνουν επιτήδειους επιχειρηματίες, οι οποίοι καρπώνονται πλήρως τον κόπο των εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα παιδιά τους.
  • Αφορά κάθε πολίτη, γιατί ο εργασιακός Μεσαίωνας δεν είναι ένα ρητορικό σχήμα, είναι εδώ και μάλιστα σε ένα χώρο Παιδείας».
 
«Την Τρίτη, 19 Μαρτίου, είμαστε όλοι μαζί. Ομοσπονδία και πρωτοβάθμια σωματεία. Δίνουμε τη μάχη για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής σε Φροντιστήρια Δ.Ε. και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
Καταδικάζουμε την αντικοινωνική προσφυγή της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ.
Ζητούμε άμεση νομοθέτηση για τα Κέντρα Μελέτης για να προστατευθεί η ζωή και η ασφάλεια χιλιάδων παιδιών και να κατοχυρωθούν εργασιακές σχέσεις αξιοπρέπειας για τους διδάσκοντες. Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ το πρωί της Τρίτης» καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Σημειώνεται πως η ακριβής ώρα της συγκέντρωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.