Με αφορμή το νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, χιλιάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «Σεισμός -σεισμός, συντονισμός θα 'ναι η απάντηση από δω και μπρος» ενώ στην κεφαλή βρισκόταν το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής που έγραφε «Ούτε να το σκέφτεστε – Το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ – Γαβρόγλου να μην κατατεθεί».

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, τονίζει σε ανακοίνωση της πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να τους μετατρέψει σε πειραματόζωο και να παίζει με το μέλλον τους, την ίδια στιγμή που δεν σκέφτεται ότι αναγκάζει τις ήδη πιεσμένες οικονομικά τους να δίνουν τα λεφτά τους στα φροντιστήρια. Απαιτούν δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους και ξεκαθαρίζουν πως βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου άπλωσαν πανό. Σύμφωνα με πληροφορίες του 902.gr, το απόγευμα του Σαββάτου, οι μαθητές συμμετείχαν μαζικά στη συναυλία – καλλιτεχνική διαμαρτυρία που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους. Με πολλά τραγούδια, μουσικές, χορούς,  μαθητές από διάφορα σχολεία της πόλης, διαδήλωσαν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν να γίνουν πειραματόζωα της κυβέρνησης, ότι οι μαθητές δεν είναι παπαγάλοι και δεν αποδέχονται το σχολείο εξεταστικό κέντρο που τους ετοιμάζουν.