Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι Κατρούγκαλος και Τσαβούσογλου, ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η συζήτηση τους είχε ως βάση τις θετικές συνομιλίες που είχαν προ ημερών οι Αλέξης Τσίπρας και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στάθηκε στο ότι οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και υπογράμμισε την ανάγκη για αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

«Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε τη θετική ατζέντα όπως συμφώνησαν οι δύο ηγέτες μας λίγο καιρό πριν στην Άγκυρα και έστειλε το μήνυμα πως οι δύο χώρες μπορούν να δώσουν ένα παράδειγμα πώς μπορεί να υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη, με σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Κομμάτι της θετικής ατζέντας είναι πώς θα εξασφαλίσουμε τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου είναι πώς θα εξασφαλίσουμε την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή μας και εφαρμόζοντας μέτρα εμπιστοσύνης που έχουν ήδη συμφωνηθεί, επανεξετάζοντας την καλύτερη εφαρμογή τους».


Από την πλευρά του, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως «όσον αφορά το θέμα των υδρογονανθράκων ο Γιώργος είπε ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η Τουρκία. Τον ευχαριστούμε για το θετικό μήνυμά του», ενώ ανέφερε με νόημα ότι «κανένα πρότζεκτ στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία δεν είναι ρεαλιστικό». Ο Γ. Κατρούγκαλος απάντησε αυτό πως η Τουρκία έχει δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο, τα οποία ορίζονται από το διεθνές δίκαιο.

Ο Μ. Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα» ενώ αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε πως «για να ξεκινήσουμε μία νέα διαπραγμάτευση για την Κύπρο, πρέπει καταρχήν να δούμε τι θα διαπραγματευτούμε».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «μιλήσαμε για τη μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα και του είπα ότι προφανώς είναι Έλληνες πολίτες και έχουμε ενδιαφέρον να φροντίσουμε για την ευημερία και την εκπαίδευση τους», ενώ για το Κυπριακό επισήμανε πως η Ελλάδα πάνω απ' όλα το βλέπει σαν θέμα του διεθνούς δικαίου και διευκρίνισε πως στις επόμενες συναντήσεις στόχος είναι «να ακούσουμε τις ιδέες της τουρκκής πλευράς».