Περίπου 20 λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες που πιθανόν επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν  αντικείμενο προς το Ρωσικό Προξενείο. Στην πορεία προέκυψε πως το αντικείμενο είναι χειροβομβίδα και στο σημείο μετέβησαν πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, ενώ επισημαίνεται πως θα κινηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιων της Δικαιοσύνης.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με τη ρίψη χειροβομβίδας που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στον προαύλιο χώρο της Προξενικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών. Οι παραδοσιακά και σε βάθος αιώνων αγαστές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία δεν πρόκειται να επηρεασθούν από ανάλογες έκνομες και απολύτως καταδικαστέες πράξεις. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διερεύνηση του περιστατικού και την υπαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη».