Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Μυρσίνη Λοϊζου φέρεται να εισέπραττε παράνομα την σύνταξη της μητέρας της επί 69 μήνες, αποκομίζοντας ποσό περίπου 52.000 ευρώ. Η εφημερίδα μάλιστα επικαλείται και απόφαση δικαστηρίου με την οποία η κ.Λοϊζου « καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή», ενώ επίσης αναφέρει ότι «η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ. Τον Μάιο του 2019 η κυρία Λοΐζου δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα.».

Τζανακόπουλος: Είμαι βέβαιος ότι η κ.Λοϊζου δεν παίρνει τα χρήματα αυτά

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας σε εκπομπή του Alpha, όπου ανέφερε συγκεκριμένα:

«Σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα, για το οποίο τις λεπτομέρειες δεν τις γνωρίζω, είμαι σίγουρος πως θα κάνει τα σχόλια και θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από αυτή την προσπάθεια να αμαυρωθούν και να στοχοποιηθούν πρόσωπα είναι πως η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει σε λειτουργία μια απίστευτη κρεατομηχανή. Στοχοποιεί συγκεκριμένους ανθρώπους για λόγους γιατί θέλουν να δημιουργήσουν μια ζώνη γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε κανένας να μη θέλει να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια πρακτική που δεν ταιριάζει σε μια σοβαρή σύγκρουση. Είμαι βέβαιος πως η κ. Λοΐζου δεν παίρνει τα χρήματα αυτά. Δεν μπορώ να σχολιάσω μια υπόθεση δικαστική, τις λεπτομέρειες της οποίας δεν τις γνωρίζω. Η στοχοποίηση περί οικογενειοκρατίας και νεποτισμού εντάσσεται μέσα στην ίδια λογική. Να περιμένουμε την απάντηση και της ενδιαφερόμενης και να μη σπεύδουμε σε σεναριολογία.»

ΝΔ: Ο Τσίπρας οφείλει σήμερα να την αποπέμψει

«Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου επί 5,5 χρόνια “ξέχασε” να δηλώσει το θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη», τονίζει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, προθέτοντας πως «είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη».

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κ. Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η κυρία Ζαχαράκη.

Βολές και από Δανέλλη

Την απόσυρση της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ «εάν ισχύουν αυτά» ζήτησε και ο Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «κάθε πολιτικός που εκτίθεται πρέπει να είναι καθαρός».

Πληροφορίες για παραίτηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 247, και του newpost.gr, η Μυρσίνη Λοϊζου θα παραιτηθεί εντός της ημέρας από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, και ετοιμάζει την γραπτή απάντησή της.