«Χθες έπρεπε να είχαν γίνει εκλογές. Τίποτα δεν τους βγαίνει. Να ορίσουν τώρα ημερομηνία εκλογών» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντεξή της στην τηλεόραση του OPEN, επιτιθέμενη στην κυβέρνηση που «έχει Τσίπρα αλλά δεν έχει τσίπα».

Αναφορικά με τις προβλέψεις για την πορεία του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές, η ίδια απέφυγε να επαναλάβει τις προβλέψεις της για διψήφιο ποσοστό που έχει αναφέρει το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας πως «Δεν βάζω πήχη το τι ποσοστό θα πάρουμε στις εκλογές. Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις εκλογές».

Μάλιστα, αναφερόμενη στο έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ στις 30-31 Μαρτίου), η Φ. Γεννηματά δήλωσε ότι δεν ανησυχεί από τυχόν αποχωρήσεις προς την Προοδευτική Συμμαχία και ουσιαστικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «ένας φεύγει 1000 έρχονται». Στη συνέχεια, σημείωσε πως «πρέπει να ενεργήσουμε ως ενιαίο κόμμα. Όλοι πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι. Να έχουμε ενότητα και ευθύνη», ενώ τόνισε πως «Το ΠΑΣΟΚ είναι στην πρώτη γραμμή, είναι η κινητήρια δύναμη του ΚΙΝΑΛ. Ο ήλιος θα είναι στα ευρωψηφοδέλτια μας».

Ακόμη, η Φ. Γεννηματά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υπόθεση της Μυρσίνης Λοΐζου και την αποπομπή της από τα ευρωψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στις αναρτήσεις της δεύτερης στα κοινωνικά δίκτυα, για την τρομοκρατία και τις βόμβες μολότοφ. «Από την αρχή είχαμε ανατριχιάσει από τις προκλητικές δηλώσεις της για τα επεισόδια» σχολίασε, ενώ πρόσθεσε «δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε; Ηταν γνωστό ποια ήταν η γυναίκα αυτή από πριν».

Στο στόχαστρο της Φ. Γεννηματά βρέθηκε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, για τις δηλώσεις του για πιθανά επεισόδια στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την ίδια να σχολιάζει «Ζούμε το άκρων άωτο του θράσους. Δεν εκπλήσσομαι με αυτά».

Δείτε όλη τη συνέντευξη της Φ. Γεννηματά στο OPEN: