Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, o Μουσταφά Μπαλί, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ανακοίνωσε ότι το Σάββατο κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο στην πόλη Μπαγκούζ που αποτελούσε τον τελευταίο θύλακα του «Ισλαμικού Κράτους» στην ανατολική Συρία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δηλώνουν την πλήρη εξουδετέρωση του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου και την εδαφική ήττα κατά 100% του ΙΚ. Σήμερα γιορτάζουμε στη μνήμη χιλιάδων που έδωσαν τη ζωή τους, προκειμένου να καταστεί εφικτή η νίκη μας» 


Παράλληλα, κάλεσε τη συριακή κυβέρνηση του Άσαντ «να ξεκινήσει τη διαδικασία του διαλόγου» και να αναγνωρίσει την αυτόνομη διοίκηση των περιοχών που ελέγχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις». Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας έστειλαν μήνυμα και προς την Τουρκία, καλώντας την να αποχωρήσει από το συριακό έδαφος, ιδιαίτερα από την κουρδική περιφέρεια του Αφρίν, που έχουν καταλάβει.

Το SDF ανακοίνωσε επίσης ότι οι δυνάμεις του δεν πρόκειται να σταματήσουν τη στρατιωτική τους εκστρατεία κατά των «εν υπνώσει τζιχανιστικών οργανώσεων». Μετά την κατάληψη της Μπαγκούζ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εκδίωξη του «Ισλαμικού Κράτους», υποστηρίζοντας πως «θα συνεχίσουμε με τους φίλους και συμμάχους μας να μαχόμαστε το “Ισλαμικό Κράτος” μέχρι την ολοκληρωτική του ήττα.