Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Αljazeera, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τη Δευτέρα τη Γάζα, υποστηρίζοντας πως προσπάθησε να πλήξει εγκαταστάσεις της Χαμάς που είχε τραυματίσει νωρίτερα επτά άτομα στο Τελ Αβίβ με ρουκέτες. Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε πως εκτοξεύθηκαν περισσότερες από 30 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς από την πλευρά της τόνισε πως καταπατήθηκε η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στη «δύναμη κατοχής και τις οργανώσεις της αντίστασης» που κλείστηκε κατόπιν «αιγυπτιακών προσπαθειών».

Το ραδιόφωνο της Χαμάς μετέδωσε ότι οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το γραφείο του Ισμαήλ Χανίγια, κορυφαίου στελέχους της Χαμάς, χωρίς πάντως να είναι γνωστό αν ο ίδιος βρισκόταν στο κτήριο. Ο Abdullatif al-Kanoo, εκπρόσωπος της Χαμάς, κατηγόρησε το Ισραήλ για τη βία που χρησιμοποιεί κατά των Παλαιστίνιων.

«Οι Ισραηλινοί συνεχίζουν να πολιορκούν τη Λωρίδα της Γάζας και χρησιμοποιούν κάθε είδους βίαιο μέσο κατά των Παλαιστινίων. Έτσι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής θα πρέπει να είναι έτοιμες να δεχθούν τις συνέπειες που προκαλούνται από τα όσα κάνουν κατά των ανθρώπων στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ. Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους μας απροστάτευτους. Οι δυνάμεις της αντίστασης θα απαντήσουν αν αυτό χρειαστεί».