Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Documento.gr, ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς, Κ. Κούτριας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, κατά του Γ. Πάσχα που αποτελεί συνεργάτη του επικεφαλής της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γ. Πάσχας είναι ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών της ΤτΕ και πρώην επιθεωρητής της Εθνικής Τράπεζας.

Διώκεται για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημιά που υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ αλλά και για απλή συνέργεια σε απιστία και για ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρώην ελεγκτής της Εθνικής Τράπεζας έλαβε το 2007 τρία ενδοϋπηρεσιακά δάνεια από την Εθνική Τράπεζα με προκλητικά ευνοϊκούς όρους και μη αποπληρωμή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα δάνειο 590.583, ένα 119.053 και ένα 92.450 ευρώ, χωρίς να αποπληρώνει κανένα εξ αυτών. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι ο γενναιόδωρος αυτός δανεισμός ήταν η ανταμοιβή του για τις καλές του υπηρεσίες στην Εθνική Τράπεζα.