Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και προχώρησαν σε πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως ανέφεραν εκπρόσωποί τους.

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις που οργάνωσαν το συλλαλητήριο απαίτησαν από τον πρωθυπουργό να δεχθεί την αντιπροσωπεία τους «και να δώσει απάντηση στα αιτήματα που έχουμε υποβάλει στο υπόμνημα που έχουμε καταθέσει από τον περασμένο Νοέμβριο».

Τελικά το ραντεβού με τον κ. Τσίπρα κλείστηκε για το ερχόμενο Σάββατο στις 13:00, οπότε οι συνταξιούχοι θα θέσουν ξανά τα προβλήματά τους περιμένοντας να πάρουν απάντηση από την κυβέρνηση. Οι συνταξιούχοι απαιτούν να δοθεί τώρα το δώρο του Πάσχα στους συνταξιούχους, ενόψει εορτών, να κατατεθεί άμεσα η τροπολογία για τις συντάξεις χηρείας καθώς κινδυνεύουν χάσουν τη σύνταξή τους όσοι είναι κάτω των 55 ετών και με πολιτική απόφαση να δοθούν όλα τα αναδρομικά.

«Θα συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δ. Κουμπούρης, κατήγγειλε ότι στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφία και Ηρώδου Αττικού κλούβες της αστυνομίας είχαν φράξει το δρόμο. Τόνισε πως οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα, επισημαίνοντας ότι έχουν πληρώσει όλα όσα διεκδικούν.

«Είμαστε στο δρόμο του αγώνα και θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο. Οι συντάξεις μας, τα φάρμακα, η υγεία κι ό,τι πρέπει να έχουμε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, το διεκδικούμε και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να παίζει στις πλάτες μας, παιχνίδια για τις προεκλογικές της ανάγκες.

Να δοθούν λοιπόν πίσω τα δώρα μας άμεσα, να δοθούν ό,τι μας οφείλουν από τα αναδρομικά, να δοθούν πίσω οι συντάξεις μας, να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, να παίρνουμε τα φάρμακα χωρίς να πληρώνουμε γιατί τα έχουμε πληρώσει. Σε αυτόν λοιπόν το δρόμο θα πορευτούμε και αυτά θα θέσουμε στον πρωθυπουργό στη 1.00 το Σάββατο που θα έχουμε συνάντηση μαζί του. Θέλουμε να ακούσουμε τον πρωθυπουργό γιατί όλα μας τα δικαιώματα που διεκδικούμε είναι δίκαια και τα έχουμε πληρώσει. Περιμένουμε τις δικές τους απαντήσεις».