Σύμφωνα με το Reuters, δικαστήριο του Κονέκτικατ απέρριψε το αίτημα της Nestle να αποσυρθούν οι αγωγές καταναλωτών από οκτώ βορειανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ εναντίον της, οι οποίοι και την κατηγορούν για εξαπάτηση.
 
Συγκεκριμένα, καταναλωτές από τις πολιτείες του Κονέκτικατ, του Μέιν, της Μασαχουσέτης, του Νιου Χάμσαϊρ, του Νιού Τζέρσεϋ, της Νέας Υόρκης, της Πενσυλβάνια και του Ρόουντ Άιλαντ την κατηγορούν πως το «φυσικό νερό πηγής» με την επωνυμία «Poland Spring» που εμπορεύεται η εταιρεία, δεν προέρχεται από φυσική πηγή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Nestle πουλά ετησίως τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο γαλόνια του εν λόγω προϊόντος.
 
Η Nestle υποστηρίζει πως «δεν πρόκειται για απάτη», αφού κατά την εταιρεία, το νερό πληροί τις κρατικές προδιαγραφές.
 
«Εξακολουθούμε να είμαστε πολύ σίγουροι για τη νομική μας θέση και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε έντονα το σήμα “Poland Spring” απέναντι σε αυτή την αβάσιμη αγωγή» δήλωσε εκπρόσωπος της Nestle την Πέμπτη, συμπληρώνοντας πως το προϊόν «είναι απλώς αυτό που αναφέρει – 100% φυσικό νερό πηγής».
 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των καταναλωτών, «ούτε μία σταγόνα» του προϊόντος «δεν προέρχεται από μία πηγή νερού που να μπορεί νομικά να χαρακτηριστεί ως “φυσική πηγή”». Μάλιστα, όπως αναφέρει το Reuters, η πραγματική πηγή «Poland Spring» στο Μέιν, της οποίας την ονομασία αναγράφει το προϊόν, δεν αξιοποιείται εμπορικά εδώ και 50 χρόνια.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο περιφερειακός δικαστής που ενέκρινε την υπόθεση, ο Τζέφρι Άλκερ Μέιερ, τον περασμένο Μάιο είχε απορρίψει αντίστοιχες καταγγελίες, ωστόσο την Πέμπτη δήλωσε «πεπεισμένος» πως οι ενάγοντες θα επιχειρήσουν να αποδείξουν πως το προϊόν της Nestle δεν ανταποκρίνεται στα κρατικά πρότυπα των πηγών ύδατος, παρότι φαίνεται να βασίζεται στις ομοσπονδιακές προδιαγραφές.