Η συμφωνία της Μέι με την ΕΕ για το Brexit απορρίφθηκε για Τρίτη φορά από τους βρετανούς βουλευτές, με 344 να ψηφίζουν κατά και 286 να ψηφίζουν υπέρ. Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής επίσημη θέση της ΕΕ, το σημερινό αποτέλεσμα σημαίνει πως στις 12 Απριλίου η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ένωση, ακόμα και χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, που έχει ταχθεί υπέρ της μακροχρόνιας παράτασης για την ημερομηνία του Brexit, δήλωσε πως η συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 10 Απριλίου είναι αναγκαία μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, η Μέι τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σοβαρή και θα έχει βαριές συνέπειες, προσθέτοντας πως η Βρετανία θα μπορούσε να ζητήσει αναβολή της ημερομηνίας εξόδου από τις Βρυξέλλες, αλλά αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει τη χώρα να μετάσχει στις ευρωεκλογές. «Φοβάμαι ότι αγγίζουμε τα όρια των κοινοβουλευτικών διαδικασιών», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός

Εν όψει των επαναληπτικών ψηφοφοριών για τις εναλλακτικές προτάσεις για το Brexit Δευτέρα, η Μέι υποστήριξε ότι το Κοινοβούλιο θα πρέπει να δημιουργήσει μια σταθερή πλειοψηφία που θα σχηματίσει τους όρους για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ.

Εκπρόσωπος της Μέι σημείωσε ότι καταγράφηκε μικρότερη διαφορά μεταξύ των θετικών κι αρνητικών ψήφων σε σχέση με την προηγούμενη ψηφοφορία και για τον λόγο αυτό τα πράγματα οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι στελέχη των Συντηρητικών τάχθηκαν στο πλευρό της κυβέρνησης.

«Ξεκάθαρα, δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ωστόσο, έχουμε έναν αριθμό συναδέλφων μας, στελεχών του Συντηρητικού Κόμματος, που ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης σήμερα. Ξεκάθαρα, υπάρχει ακόμη δουλειά να κάνουμε, όμως, τουλάχιστον, οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση».