Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής διήρκησε λιγότερο από μια ώρα, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν είχαν φέρει μάρτυρες προς εξέταση.

Η πρόεδρος του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη, αναρωτήθηκε «για μισό μάρτυρα ήρθαμε σήμερα;» και ζήτησε να σημειωθεί στα πρακτικά ότι «το δικαστήριο διακόπτει γιατί οι δικηγόροι υπεράσπισης δεν έφεραν μάρτυρες αν και ειδοποιήθηκαν προς τούτο». Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η πρόεδρος ζητάει να καταχωρηθεί στα πρακτικά ο συγκεκριμένος λόγος διακοπής.

Η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης βρίσκεται στη διαδικασία εξέτασης μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 31 μάρτυρες (για 23 κατηγορούμενους), ενώ έχουν παραιτηθεί και δεν θα προσέλθουν να καταθέσουν 64 από τους μάρτυρες που είχαν δηλωθεί αρχικά.

Σύμφωνα με το jailgoldendawn που αποτελεί το παρατηρητήριο της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, οι περισσότεροι μάρτυρες υπεράσπισης στελεχών της Χρυσής Αυγής είναι μέχρις στιγμής επιστημονικοί συνεργάτες ή μετακλητοί υπάλληλοι στη Βουλή, οπότε δεν μπορούν να επικαλεστούν καν κώλυμα λόγω επαγγελματικής ασχολίας.