Από τις 07:00 έως τις 19:00 φοιτητές και σπουδαστές καλούνται να επιλέξουν τα νέα τους Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών και σπουδαστικών Συλλόγων σε όλη τη χώρα για το 2019. Συνολικά σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2018, τα μεγαλύτερα ποσοστά κατέγραψε η ΔΑΠ και ακολούθησε η Πανσπουδαστική ΚΣ.

Δικαίωμα ψήφου στις σημερινές εκλογές έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη των Συλλόγων, που ψηφίζουν με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει η Εφορευτική Επιτροπή που ορίζεται σε κάθε Σύλλογο. Για τα αποτελέσματα ισχύει το σύστημα της απλής αναλογικής και τα λευκά ψηφοδέλτια καταμετρούνται στα έγκυρα.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας δημοσιεύτηκε το νομοσχέδιο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, Πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις», που φέρνει αλλαγές στην Γ’ Λυκείου και στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στα ΑΕΙ. Η ΟΛΜΕ έχει ανακοινώσει 24ωρη απεργία και κινητοποίηση στις 12 Απριλίου, ενώ νέες κινητοποιήσεις έχουν προαναγγείλει και οι μαθητές. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί πριν το Πάσχα στη Βουλή.