Παρά το ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες για σκάνδαλα, ο Νετανιάχου κατάφερε να επικρατήσει με οριακή διαφορά στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Ισραήλ, καταφέρνοντας να σημειώσει και ένα ιστορικό ρεκόρ καθώς είναι ο πρώτος ισραηλινός πρωθυπουργός που καταφέρνει να εκλεγεί για πέμπτη φορά.

Ο Νετανιάχου κατάφερε να συγκεντρώσει μια έδρα παραπάνω από τον Μπένι Γκαντς που διετέλεσε αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού από το 2011 ως το 2015 και είχε στο πλευρό του πρώην αρχηγούς του γενικού επιτελείου στρατού. Επικράτησε με 37 έδρες έναντι 36 εδρών του Γκαντς σε σύνολο 120 εδρών.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Νετανιάχου έκανε λόγο για «μια εκπληκτική νίκη» και τόνισε πως είναι συγκινημένος από τη στήριξη των πολιτών του Ισραήλ. «Θα σχηματίσουμε μια Δεξιά κυβέρνηση, που όμως θα είναι κυβέρνηση για όλους τους πολίτες. Είμαι πολύ συγκινημένος για το ότι οι Ισραηλινοί με εμπιστεύτηκαν για πέμπτη φορά και μάλιστα μου έδειξαν ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές. Σκοπεύω να δράσω ως πρωθυπουργός όλων των πολιτών του Ισραήλ. Να είμαι πρωθυπουργός των Δεξιών, των Αριστερών, των Εβραίων και των μη Εβραίων. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των πολιτών».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Haaretz, ο Γκαντς δήλωσε «περήφανος για τη στήριξη που μου έδειξαν οι Ισραηλινοί» και πρόσθεσε ότι με μια τόσο οριακή διαφορά ο Νετανιάχου είναι αναγκασμένος να συνεργαστεί μαζί του. Δεσμεύτηκε πως «θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που δείξανε σε εμένα και στους ανθρώπους που με στήριξαν», τονίζοντας πως «ήρθε η ώρα να αλλάξουν κάποια πράγματα».

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ το στρατόπεδο των δεξιών, ακροδεξιών και υπερορθόδοξων κομμάτων, μαζί με το κόμμα του Νετανιάχου, συγκεντρώνουν περισσότερες από 60 έδρες σε σύνολο 120 εδρών και έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν άμεσα νέα κυβέρνηση, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε και ο Νετανιάχου.