Όπως αναφέρει η «Αυγή», η δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε ότι αστυνομία δεν τον αναζήτησε από την αρχή, αλλά κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων της οικογένειας και μετέπειτα παρέμβασης του ανακριτή, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τον ταυτοποιήσει.

«Τα βίντεο υπήρχαν από την αρχή στο υλικό της δικογραφίας έτσι ώστε να είναι πανεύκολο από την αστυνομία να ταυτοποιήσει τον συγκεκριμένο άνθρωπο και να τον καλέσει να καταθέσει. Με μία μίνιμουμ επεξεργασία του υλικού η αστυνομία θα μπορούσε να οδηγηθεί τάχιστα στην ανεύρεσή του» τόνισε επίσης η δικηγόρος, εστιάζοντας στην ολιγωρία των αστυνομικών αρχών. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άνδρας, «είναι παρών και ανάμεσα στις τάξεις των αστυνομικών, ενώ κρατάει κάποιο όργανο που προσομοιάζει στα γκλομπ της αστυνομίας.»

Νωρίτερα κατά τη συνέντευξή της στην ΕΡΤ, εκτίμησε ότι «είναι βέβαιο ότι εκτός από αυτόπτης μάρτυρας από την αρχή μέχρι το τέλος έχει να εισφέρει και πολύτιμες πληροφορίες για το τι έγινε πριν και για ποιο λόγο ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος αναγκάστηκε να μπει μέσα στο κοσμηματοπωλείο».