Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε την περασμένη Τρίτη στο Αίγιο, όπου και στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων, όπου και συνάντησε τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, φωτογραφήθηκε μαζί του και ανήρτησε τη φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό, περιγράφοντας πως ο μητροπολίτης «εξήρε τη συμβολή μου, διαχρονικά, στη δημιουργία αυτών των δομών και μου δώρισε ένα συλλεκτικό αντίγραφο της διακήρυξης της Επανάστασης του 1821, γραμμένο στα γαλλικά και στα ελληνικά».
 
Την Πέμπτη, οι αναρτήσεις του έκαναν τον γύρω του διαδικτύου, προκαλώντας αντιδράσεις και δεχόμενος τόσο φίλια, όσο και εχθρικά πυρά. Μάλιστα, εντός της ημέρας υπήρξε και «διαρροή» από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζοντας τον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, να εκφράζει τη «δυσαρέσκειά» του για το γεγονός. 
 
Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Π. Κουρουμπλής αναγκάστηκε να πάρει θέση με νέα του ανάρτηση, αφού κατέβασε τις επίμαχες που περιελάμβαναν και την φωτογραφία του με τον μητροπολίτη, υποστηρίζοντας πως συναντήθηκε μαζί του στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης και πως «στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί».
 
Διαβάστε την ανάρτηση του Π. Κουρουμπλή:
 
Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο- στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.
Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.
Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος:
Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι' αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει.